Subota, 29. siječnja 2022.

‘Kraljice šoka’ neugodno šokirale na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Sve je u prvom poluvremenu bilo pod kontrolom, na odmor su hrvatske rukometašice otišle s prednošću od 15:11, ali su nastavak odigrale ispod potrebne razine

Preporučujemo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nije dobro otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo u rukometu.

U utakmici 1. kola s Ukrajinom odigranoj u Rijeci, ‘Kraljice šoka’ su neugodno šokirale, te su minimalno poražene od nominalno najslabije ekipe u njihovoj skupini.

Sve je u prvom poluvremenu bilo pod kontrolom, na odmor su hrvatske rukometašice otišle s prednošću od 15:11, ali su nastavak odigrale ispod potrebne razine.

Kao da je na teren izašla neka druga ekipa. Ukrajinke su pojačale obranu, dobile drugi dio s pet razlike i na kraju ostvarile minimalnu, ali zasluženu pobjedu 22:23. Čak 14 i pol minuta u nastavku naše nisu uspjele postići pogodak!

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija uoči utakmice u Rijeci // Foto: HRS

Hrvatska se, eto, nije snašla u ulozi favorita, u prvoj utakmici pred gledateljima nakon osvajanja bronce na prošlom Euru u Danskoj.

Ništa još nije izgubljeno, tek je početak kvalifikacija, ali će put do Eura sad biti znatno teži, U nedjelju Hrvatska gostuje u Češkoj.

HRVATSKA: Pijević (6), Bešen, Kapitanović (2); P. Posavec 5, Zadravec, Ježić 2, Mičijević 8, Krsnik, L. Kalaus 3, Šimara, Jerčinović, Debelić, Lisjak, Blažević 4(2), Milosavljević, D. Kalaus, Dežić. IZBORNIK: Nenad Šoštarić.

- Advertisement -

Najnovije objave