Subota, 4. prosinca 2021.

Policija za vikend ima novu akciju na području Koprivničko-križevačke županije

Posebna pozornost posvetit će se nadzoru mladih vozača, vozača bicikala, mopeda i motocikala te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja

Preporučujemo

Policijska uprava koprivničko-križevačka u rujnu je zabilježila 59 prometnih nesreća od čega 20 prometnih nesreća ili 34 posto prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

U nesrećama je ozlijeđeno 25 osoba od kojih je sedam osoba teško ozlijeđeno, a 18 osoba je lakše ozlijeđeno.

Najčešće vrste prometnih nesreća vikendima bile su udar vozila u parkirano vozilo (8), bočni sudar (12) i slijetanje vozila s ceste (13), a najčešći uzrok događanja ovih prometnih nesreća bila je neprilagođena brzina (17).

Mladi vozači izazvali su šest prometnih nesreća. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 15 prometnih nesreća.

Prvog vikenda u listopadu zabilježene su četiri prometne nesreće od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom i jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su dvije osobe zadobile teške ozljede, dok je jedna osoba smrtno stradala.

Kako bi se spriječilo daljnje stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 8. listopada, do ponedjeljka, 11. listopada, provoditi pojačani nadzor prometa.

Tijekom pojačanog nadzora prometa intenzivirat će se nadzor brzine kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela i ostalih najtežih prometnih prekršaja.

Posebna pozornost posvetit će se nadzoru mladih vozača, vozača bicikala, mopeda i motocikala te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

“Ponovno podsjećamo sve sudionike u prometu na nužnost poštivanja prometnih propisa, a posebice na poštivanje prednosti prolaska, ograničenja brzine kretanja, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima”, ističu iz Policijska uprave koprivničko-križevačke.

Ističe se važnost poštivanja prometnih znakova na raskrižjima kako u naseljenim mjestima tako i van njih.

Prije svakog skretanja, pretjecanja, uključivanja u promet ili kakve druge radnje vozilom, vozač se mora uvjeriti da je može sigurno izvesti.

Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno.

Najnovije objave