Četvrtak, 29. veljače 2024.

Kreće izgradnja nove sportske dvorane u Križevcima vrijedne 21,6 milijuna kuna

U sklopu dvorane izgradit će se novo parkiralište s 41 parkirnim mjestom i okretište za autobus, kao i novo vanjsko nogometno i košarkaško igralište

- Oglas -

Pokraj Osnovne škole Ljudevita Modeca, na lokaciji buduće sportske dvorane u Križevcima potpisan je ugovor o izvođenju radova na novoj sportskoj dvorani između investitora, Križevačkog poduzetničkog centra Križevci i izvoditelja radova, građevinske tvrtke Radnik ukupne vrijednosti 21,6 milijuna kuna.

Ukupna površina nove dvorane iznosi 2500 m2 i sadržavat će 6 terena s tribinom s oko 600 mjesta.

U sklopu dvorane izgradit će se novo parkiralište s 41 parkirnim mjestom i okretište za autobus, kao i novo vanjsko nogometno i košarkaško igralište.

- Oglas -

U aneksu dvorane osim samog borilišta i popratnih prostorija bit će izgrađena nova knjižnica, kuhinja i velika blagovaona za potrebe OŠ Ljudevita Modeca, a rok završetka je svibanj 2021.

Ravnatelj Škole, Dražen Bokan izrazio je osobito zadovoljstvo potpisom ovog ugovora koji će riješiti nedostatak prostornih kapaciteta Osnovne škole te povećati sigurnost učenika koji sada moraju pješke u dvoranu udaljenu 500 metara od škole, a uz navedeno, stvorit će se i preduvjeti za odvijanje jednosmjenske nastave.

Direktor Križevačkog poduzetničkog centra, Tomislav Gerić istaknuo je kako mu je velika čast da može sudjelovati u projektu koji će poboljšati kvalitetu života, ne samo učenika Škole, već i standard svih sportaša i rekreativaca na području Križevaca.

Član uprave građevinske tvrtke Radnik Mario Biljan istaknuo je zadovoljstvo prilikom da mogu graditi dvoranu u svom gradu i naglasio kako će dvoranu izgraditi kvalitetno i u roku.

Gradonačelnik Križevaca, Mario Rajn u svojem je obraćanju rekao da je zadnja sportska dvorana izgrađena prije 20 godina i da je ovo povijesni trenutak za Križevce, uz napomenu da ovo nije dvorana samo za školu i njezine potrebe, nego za sve sportaše i rekreativce s obzirom na to da će se otvoriti novi termini i za njih te njihove treninge.

- Oglas -

Gradonačelnik je istaknuo kako je ovo najveća investicija u mandatu, u sportu i obrazovanju koja će doprinijeti rješavanju potrebe učenika, ali i sportaša, koja je prisutna već 20 godina.

– Na potpisivanju ugovora o početku realizacije ovog značajnog projekta, osim gradonačelnika, bili su i ostali predstavnici Križevaca, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, zamjenici gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević, kao i pročelnici upravnih odjela Grada – istaknuto je na internet stranicama Grada Križevaca.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti