Srijeda, 28. rujna 2022.

Kreće obnova centralne zgrade koprivničke Opće bolnice

Ravnatelj Devčić je pojasnio kako je riječ o vrlo važnom projektu koji ulazi u svoju završnu fazu, obzirom da se od 2018. godine provodi proces energetske obnove svih bolničkih zgrada

Preporučujemo

U prostorima Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica danas su potpisani ugovori za projekt energetske obnove centralne bolničke zgrade koja se nalazi u sastavu OB Koprivnica, izvijestila je Služba ureda župana.

Ugovore su potpisali ravnatelj bolnice Mato Devčić i predstavnik izvođača radova- predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec. Uz njih, potpisivanju ugovora prisustvovao je i župan Darko Koren sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem i suradnicima.

Ravnatelj Devčić je pojasnio kako je riječ o vrlo važnom projektu koji ulazi u svoju završnu fazu, obzirom da se od 2018. godine provodi proces energetske obnove svih bolničkih zgrada.

– Kad ovaj projekt privedemo kraju, dovršit ćemo ciklus energetske obnove kompletne infrastrukture koprivničke bolnice te za narednih 20 do 30 godina osigurati komforan i kvalitetan boravak kako naših pacijenata i njihovih obitelji, tako i naših zaposlenika. Ukupni prihvatljivi troškovi iznose preko 42 milijuna kuna, a od toga su bespovratna sredstva dodijeljena od Fonda za zaštitu okoliša i Ministarstva regionalnog razvoja preko 33,6 milijuna kuna. Sama vrijednost radova na centralnoj bolničkoj zgradi iznosi 30,3 milijuna kuna s PDV-om, planirano trajanje radova je 16 mjeseci te vjerujem da ćemo sve obveze izvršiti kvalitetno i na vrijeme – istaknuo je ravnatelj Devčić.

Potpisivanje ugovora u bolnici
Potpisivanje ugovora u koprivničkoj bolnici // Foto: kckzz.hr

Župan je dodao kako kroz godine možemo vidjeti mnoge pozitivne promjene i velika ulaganja u zdravstveni sustav ove županije, od projekta dnevne bolnice, nove zgrade interne, Zavoda za javno zdravstvo, obnove Doma zdravlja, razvoja institucija i nabave suvremene opreme.

– Možemo reći kako se, zahvaljujući svima koji su sudjelovali, zdravstveni sustav ove županije se razvijao sukladno vremenu, tehnološkom napretku i potrebama stanovništva, a nastavak tih investicija na korist naših građana je i energetska obnova bolnice. Današnji događaj je kruna toga jer je centralnoj bolničkoj zgradi potrebna obnova i podizanje energetske razine učinkovitosti. Naši planovi tu ne staju te ću kao jedan od projekata u budućnost spomenuti i regionalni Centar za palijativu koji će se realizirati u sklopu Razvojnog sporazuma sjevernih županija. Zaključno, možemo reći kako je nekoliko stotina milijuna kuna uloženo u zdravstveni sektor, koji je najvažniji uz obrazovanje. Zahvale i čestitke svima uključenima – poručio je župan.

Predsjednik Uprave Radnika Mirko Habijanec pojasnio je kako je riječ o objektu koji ima korisnu površni od 35 tisuća kvadrata, a u svrhu energetske obnove predviđeni su radovi koji se odnose na povećanje toplinske zaštite krova, vanjskog zida i poda, zamjenu vanjske stolarije, uvođenje novih visokoučinkovitih sustava grijanja, hlađenja i prozračivanja te zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. Osim što će se u sve prostore uvesti centralna klimatizacija i ventilacija, čega dosad nije bilo, obnovom energetske funkcionalne cjeline projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje od preko 64 posto.

– Riječ je o kompletnom energetskom poboljšanju bolničkog sustava, a izvođenje samih radova bit će složenije, obzirom da se radni prostori moraju koristiti. Vjerujemo da će se unatoč tome sve odvijati planiranom dinamikom, a važno je što imamo uspješna iskustva iz prethodnih projekata energetske obnove bolnice – dodao je Habijanec.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenica ravnatelja OB Koprivnica Biljana Marković, pročelnici županijskih upravnih tijela Melita Ivančić, Maja Blažek i Darko Masnec, član uprave tvrtke Radnik Mario Biljan te predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Darko Jambreković.

- Advertisement -

Najnovije objave