Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Kreće se u 14,8 milijuna kuna vrijedan projekt uređenja i opremanja zgrade Centra za osobe s invaliditetom Đurđevac

Objekt za organizirano stanovanje za osobe s invaliditetom imat će kapacitet minimalno 30 osoba

Preporučujemo

Projekt Centar za osobe s invaliditetom Đurđevac prijavljen je na javni poziv 15. listopada 2019. godine. Korisnik projekta je Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac, dok su partneri na projektu Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Projektom je osigurano 14.831.494,68 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Provedbom planirane rekonstrukcije privodi se namjeni atraktivni objekt u centru grada Đurđevca s ciljem uspostave dvije nove socijalne usluge prevencije institucionalizacije.

Objekt za organizirano stanovanje za osobe s invaliditetom imat će kapacitet minimalno 30 osoba.

U ostatku tog kompleksa, ponuda će se dopuniti komplementarnom uslugom (polu)dnevnog boravka za osobe s invaliditetom koje nastavljaju život u obitelji, ali i za stare i nemoćne.

Obnovljeni objekt uključivat će minimalno 141 infrastrukturnu jedinicu. Ova investicija, osim rekonstrukcije, obuhvaća i uređenje okoliša, opremanje zgrade i nabavu vozila prilagođenog osobama s invaliditetom, pojasnili su iz đurđevačke gradske uprave.

Sve projektne aktivnosti provest će se najkasnije do 14. svibnja 2023. godine.

Potpisivanje ugovora o radovima na rekonstrukciji Centra za osobe s invaliditetom Đurđevac i ugovora za stručni nadzor građenja i koordinatora zaštite na radu u sklopu projekta održat će se u srijedu, 12. siječnja, u đurđevačkoj utvrdi Stari grad.

- Advertisement -

Najnovije objave