Nedjelja, 25. veljače 2024.

KREŠIMIR DOLENČIĆ Naš Picok i naš Podravec režirat će spektakularno otvorenje Pelješkog mosta

Stotine brodica okružit će most, a onda slijedi vatromet i još puno toga veličanstvenog, najavljuje Dolenčić

- Oglas -

Krešimir Dolenčić, jedan od najpoznatijih hrvatskih redatelja i majstor spektakla rođeni je Đurđevčanin. U podravskom kraju posebno je poznat kao redatelj spektakularnog scenskog prikaza Legende o Picokima kod utvrde Stari grad u Đurđevcu, a trenutačno se bavi jednim zaista zahtjevnim projektom.

Naime, Dolenčić je zadužen za svečanost otvorenja Pelješkog mosta. Prema najavi Vlade, 18. srpnja trebala bi biti izdana uporabna dozvola za pristupne ceste, za most je već izdana, a otvorenje mosta Pelješac (službeni naziv) s dijelom pristupnih cesta očekuje se 26. srpnja.

Dolenčić kaže za Jutarnji.hr da na osmišljavanju otvorenja mosta radi više od mjesec dana.

- Oglas -

“Pelješki je most ogromna stvar. To znam iz prve ruke. Bio sam ondje kad su ga spojili i u Dubrovniku je nastalo spontano veselje. Cijeli je grad tulumario. Nakon 304 godine Dubrovnik će biti spojen s tim dijelom zaleđa. Vidio sam što to znači stanovnicima tog dijela Hrvatske. I zato će vrhunac svečanosti otvorenja u izravnom prijenosu HTV-a biti prekrasna scenografija sa stotinama brodica koje će okružiti most, uistinu raskošan vatromet te glazbeni program uz Dubrovački simfonijski orkestar, klapu Libertas i zbor HNK Split uz Gotovčevu ‘Himnu slobodi’, kaže Dolenčić, koji je radio i na otvorenju Dubrovačkog mosta, spominjući tek neke od brojnih izvođača.

Pelješki most
Pelješki most // Foto: Hrvatske ceste / Screenshot

“Sudjeluje puno ljudi s raznih strana i svatko sprema svoj dio zadatka. Od Hrvatskih cesta, koje su sjajno ekipirane, preko protokola, policije, Županije, gradova… Za sada je sve u redu”, potvrđuje.

U detalje programa otvorenja nije htio ulaziti jer građanima ne bi htio u potpunosti pokvariti iznenađenje, no najavio je brojne lokalne izvođače iz Dubrovnika, Korčule i Neretve te ukratko otkrio kako je otvorenje zamišljeno.

“Most će tijekom dana biti jednim dijelom otvoren za građanstvo. Naravno, uz puno osiguranja i kontrole, samo pješice i ne cijelom trasom. U planu su i fešte po gradovima, iako most nije građen za fešte, nego za prolazak vozila, pa je to i najzahtjevniji dio tog dana. Bit će pirotehnike, a očekujemo i barke i brodove ispod mosta”, naglasio je poznati redatelj.

Tijekom dosadašnje, iznimno bogate karijere, Krešimir Dolenčić režirao je oko 120 predstava, a radio je i na preko 150 događanja…

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti