Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Krivotvorenje covid potvrda: računalo medicinske sestre razotkrilo njezinu veliku tajnu

Akcija policije i USKOK-a samo je proširenje akcije od kraja prošle godine kad je uhićena medicinska sestra iz Doma Zdravlja Zapad zbog sumnji da je u zamjenu za novčane izdavala krivotvorene covid potvrde

Preporučujemo

Na zagrebačkom je području u srijedu uhićeno desetak osoba zbog krivotvorenih covid potvrda.

Kako piše Jutarnji list, akcija policije i USKOK-a samo je proširenje akcije od kraja prošle godine kad je uhićena medicinska sestra iz Doma Zdravlja Zapad zbog sumnji da je u zamjenu za novčane iznose od 500 do 1200 kuna izdavala krivotvorene covid potvrde, odnosno bilježila je u sustav da je osobe cijepila protiv covida 19, a zapravo to nije radila. Tako bi u sustavu ostalo zabilježeno da je osoba primila cjepivo te bi ta osoba bilo gdje mogla podignuti covid potvrdu.

U srijedu su navodno ponovno uhićene neke od istih osoba, kao i u prosincu prošle godine, uključujući medicinsku sestru P. R. (32).

Međutim, navodno je policija u prosincu prošle godine u računalu uhićene sestre pronašla podatke koji su ukazivali na to da je tako P. R. lažno cijepila više tisuća osoba, uključujući i neke javnosti poznate antivaksere, donosi Jutarnji list.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti