Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Kamgrad demantira napise o brzoj cesti: ‘Određivanje prioriteta realizacije nije u nadležnosti izvođača’

'Razlozi zbog kojih izvođač nije uveden u posao u navedenim rokovima ne zadiru u odgovornost Izvođača, niti je određivanje prioriteta realizacije pojedinog od spomenutih ugovora – projekata u nadležnosti istog', stoji u priopćenju

Preporučujemo

Tvrtka Kamgrad reagirala je na naš članak objavljen 24. rujna 2022. godine „Kreće gradnja brze ceste prema Bjelovaru, ne i prema Koprivnici” u kojem prenosimo tekst s portala Glasa Podravine i Prigorja, te je zatražila ispravak netočnih, odnosno nepotpunih informacija.

Ispravak tvrtke Kamgrad prenosimo u cijelosti:

”Na portalu www.klikaj.hr, dana 24.09.2022. godine objavljen je članak naslova „Kreće gradnja brze ceste prema Bjelovaru, ne i prema Koprivnici” a u kojem je između ostalog navedeno: „Od izvora bliskog izvođaču radova Kamgradu, doznali smo kako u ovom trenutku nemaju dovoljno kapaciteta da bi otvorili oba gradilišta istovremeno”.

Netočna je informacija Vašeg „izvora bliskom izvođaču”, kako je u predmetnom članku navedeno, da društvo Kamgrad d.o.o. kao Izvođač predmetnih radova (dalje: Izvođač) ne raspolaže odgovarajućim kapacitetima za izvršenje ugovora zaključenih s društvom Hrvatske ceste d.o.o. kao Naručiteljem (dalje: Naručitelj), stoga ovim putem poviše spomenuti, neistiniti navod kojim se obmanjuje javnost demantiramo u cijelosti.

Točna i potpuna informacija je da je izvođač nakon provedenog postupka javne nabave, sa Naručiteljem zaključilo dana 04.11.2020. godine ugovor vezan uz izgradnju državne ceste D10 dionica: Križevci – Kloštar Vojakovački, a dana 02.07.2021. godine ugovor vezan za izgradnju brze ceste Farkaševac – Bjelovar od km 15+700 do km 27+530, lijevi kolnik brze ceste. U skladu s odredbama prethodno spomenutih ugovora Izvođač je trebao od strane naručitelja biti uveden u posao u rokovima predviđenim ugovorima. Razlozi zbog kojih izvođač nije uveden u posao u navedenim rokovima ne zadiru u odgovornost Izvođača, niti je određivanje prioriteta realizacije pojedinog od spomenutih ugovora – projekata u nadležnosti istog. Slijedom navedenog razvidno je da sam početak izvođenja radova, odnosno prioritet realizacije pojedinog ugovora nije u korelaciji sa kapacitetima Izvođača, kako ste naveli u predmetnom članku.

Za KAMGRAD d.o.o.
Mirjana Igrec, direktorica”

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti