Petak, 24. ožujka 2023.

Križevačke rukometne blizanke opet zajedno u Koprivnici!

Njezin najveći uspjeh je osvajanje brončane medalje na Europskom prvenstvu sa ženskom seniorskom reprezentacijom

Preporučujemo

Podravka Vegeta ostala je bez nekoliko igračica za sljedeću sezonu, ali to ne znači da se koprivnički klub raspada.

S glavnim sponzorom Podravkom potpisan je ugovor na tri godine, no određen je novi pravac te će se klub nastojati orijentirati na talentirane hrvatske igračice, a ujedno i dati veću šansu svojim mladim talentima poput Lane Strugar i Tene Megerle.

Klub je danas objavio potpis ugovora s jednom novom igračicom, no jako dobro poznatoj koprivničkoj publici. Nakon dolaska Larisse Kalaus iz zagrebačke Lokomotive na početku aktualne sezone, u sljedećoj će članica Podravke postati i njena sestra blizanka Dora.

”Dora je rođena u Zagrebu 24. lipnja 1996. godine. Svoje rukometne početke obilježila je baš kao i njezina sestra u križevačkom Rukometnom klubu Mlinar. Nakon toga na poziv trenera Branka Krajačića, priključila se Podravki gdje je u mlađim kategorijama igrala narednih šest godina. Put je nastavila u Koki gdje je zaigrala u 1.HRL te je tamo provela naredne dvije godine. Kako se bližio završetak srednje škole slijedio je i upis na fakultet te je Dora baš kao i njezina sestra zaigrala za zagrebačku Lokomotivu gdje je provela posljednjih sedam godina igračke karijere.

Dora Kalaus
Dora Kalaus potpisuje ugovor s Podravkom Vegetom // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

25-godišnja desna vanjska igračica te hrvatska reprezentativka je baš kao i njezina sestra sportu, ali i obrazovanju posvetila jednaku pažnju pa je tako magistrirala psihologiju. Dora se rukometom bavi od svoje osme godine i prati ju kroz cijeli život. Njezin najveći uspjeh je osvajanje brončane medalje na Europskom prvenstvu sa ženskom seniorskom reprezentacijom. Od njezinih klupskih uspjeha vrijedno je istaknuti osvajanje Challenge Kupa s Lokomotivom, a tu su i dva trofeja u hrvatskom Kupu za žene. S Lokomotivom je tako posljednjih godina kontinuirano nastupala u europskim natjecanjima EHF Kupu i Challenge Kupu”, istaknuo je koprivnički klub na službenoj stranici.

– Dolazak u Podravku za mene znači nove izazove u rukometnoj karijeri, napredovanje u životnom i rukometnom smislu. Moram izraziti i veliko zadovoljstvo što se vraćam u klub u trenutku kada se događaju promjene i definiraju novi smjerovi – rekla je Dora Kalaus nakon potpisa dvogodišnjeg ugovora.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti