Petak, 25. lipnja 2021.

Križevački gradonačelnik Rajn održao prijem za polaznike dječjeg vrtića Zraka sunca i članove Dječjeg gradskog vijeća

Gradonačelnik je uručio zahvalnice te počastio djecu slatkim paketićima, a djeca su mu zahvalila na prijemu i postavila brojna pitanja

Preporučujemo

Povodom dobivanja priznanja za dva najbolja projekta za djecu provedenih 2020./2021. godine, gradonačelnik Mario Rajn održao je u srijedu prijem za odgojiteljice i djecu Crvene odgojne skupine dječjeg vrtića Zraka sunca i za članove Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca.

Naime, Grad Križevci je na natječaj Saveza društava Naša djeca Hrvatske prijavio dva projekta kojima se potiče djecu na uključivanje i odlučivanje u lokalnim zajednicama i promociji dječjih prava, a oba projekta uvrštena su u top tri najbolja projekta u Hrvatskoj.

Radi se o projektu ‘Igrajmo se i rastimo zajedno’ kojim su postavljene sprave za djecu s invaliditetom na dječje igralište kod sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca.

Prijem za članove Dječjeg gradskog vijeća

Cilj ove akcije, čiji su inicijator bili djeca i odgojiteljice Crvene odgojne skupine iz dječjeg vrtića Zraka sunca, a koju je realizirao Grad Križevci, bio je omogućiti djeci Križevaca jednake mogućnosti za igru.

Najboljim projektom proglašen je i projekt Djeca Križevaca za djecu Gline koji su pokrenuli vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca, a kroz koji su prikupljani paketi pomoći kako bi se razveselila i pružila podrška djeci čiji su domovi stradali u razornom potresu.

Prikupljeno je 140 paketa pomoći, a oni su predani Centru za socijalnu skrb Glina i potom proslijeđeni djeci.

“Grad Križevci je ovim projektima pružio snažnu podršku čime se, pored ostalih projekata, još više potvrđuje da Križevci zaista jesu grad prijatelj djece”, rekao je gradonačelnik Rajn te zahvalio na pokretanju ove dvije divne akcije koje pokazuju senzibiliziranost djece i spremnost na djelovanje.

Prijem za vrtićarce i članove Dječjeg gradskog vijeća

Gradonačelnik je ujedno uručio zahvalnice te počastio djecu slatkim paketićima, a djeca su mu zahvalila na prijemu i postavila brojna pitanja.

Najnovije objave