Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Križevci će dobiti regionalni centar za konjogojstvo i konjički sport

S obzirom da je Visoko gospodarsko učilište u Križevcima jedna od najstarijih poljoprivrednih ustanova u Hrvatskoj, dekanica i gradonačelnik složili su se kako je u nadolazećem razdoblju potrebno raditi na popularizaciji ove ustanove među mladima kako bi iz godine u godinu rastao broj upisanih studenata

Preporučujemo

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn održao je u Gradskoj upravi radni sastanak s novoizabranom dekanicom Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima dr.sc. Marcelom Andreatom-Koren, izvijestio je Ured gradonačelnika.

Nova dekanica na dužnost je stupila početkom mjeseca listopada pa joj je ovom prilikom gradonačelnik uputio čestitke i poželio uspješan rad.

Jedna od tema radnog sastanka bila je unapređenje suradnje između Grada Križevaca i Visokog gospodarskog učilišta za što su i gradonačelnik i dekanica istaknuli kako je svakako važno nastaviti dobru i dvosmjernu komunikaciju.

Između ostalog, razgovaralo se i o projektima u kojima trenutno sudjeluje VGUK s naglaskom na projekt EQUI EDU koji se temelji na dugoj tradiciji konjogojstva i konjičkog sporta u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Kroz projekt će biti razvijeni obrazovni sadržaji za studente i odrasle polaznike u području konjogojstva i konjičkog spora, a izradit će se i projektna dokumentacija za izgradnju jahališta, zatvorene hale, štale za konje i popratnih prostorija čime će se stvoriti preduvjeti za uspostavu regionalnog centra za konjogojstvo i konjički sport u Križevcima, a što je, kako je napomenuo gradonačelnik, od velikog interesa za grad.

Dekanica Koren i gradonačelnik Rajn na radnom sastanku // Foto: krizevci.hr

S obzirom da je Visoko gospodarsko učilište u Križevcima jedna od najstarijih poljoprivrednih ustanova u Hrvatskoj, dekanica i gradonačelnik složili su se kako je u nadolazećem razdoblju potrebno raditi na popularizaciji ove ustanove među mladima kako bi iz godine u godinu rastao broj upisanih studenata, a samim time se nastavila ova dugogodišnja tradicija obrazovanja u području poljoprivrede.

Na kraju radnog sastanka dekanica je uručila gradonačelniku kišobran s logom Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, a gradonačelnik je dekanici poklonio izvorni križevački suvenir Križevačku čunčanu čipku.

- Advertisement -

Najnovije objave