Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Križevci se priključuju borbi Climate Alliancea protiv energetskog siromaštva

Climate Alliance ima više od 2000 članova iz 25 europskih država i najveća je europska mreža gradova posvećenih sveobuhvatnoj i pravednoj akciji za klimu

- Oglas -

Kao član Climate Alliancea, jednog od najvećeg udruženja europskih gradova posvećenih klimi, Grad Križevci pozdravlja novu rezoluciju udruženja koja poziva na veći doprinos borbi protiv energetskog siromaštva na svim razinama.

Nova rezolucija donesena je krajem rujna te je njen cilj pojačati borbu protiv energetskog siromaštva na svim razinama s potporom na europskoj i državnoj razini.

U Križevcima je ove godine otvoren Centar za borbu protiv energetskog siromaštva u kojem građani mogu dobiti savjete o jednostavnim mjerama kojima mogu poboljšati energetske uvjete u svom kućanstvu.

- Oglas -

Nadalje, na raspolaganju su i informacije o mogućnostima financiranja mjera energetske učinkovitosti kao i pomoć kod prijava na javne pozive za sufinanciranje energetske obnove.

Prošle godine otvoren je i Energetsko-klimatski ured, prvi takav ured u Hrvatskoj, a Križevci su poznati i po sufinanciranju projektne dokumentacije kao i same izgradnje solarne elektrane na krovovima obiteljskih kuća čime pružaju jasnu podršku građanima pri dobivanju energije od Sunca.

Grad Križevci član je Climate Alliancea od 2014. godine te je tek jedan od dva gradova u Hrvatskoj uključenih u borbu protiv energetskog siromaštva. Spomenuto udruženje ima više od 2000 članova iz 25 europskih država i najveća je europska mreža gradova posvećenih sveobuhvatnoj i pravednoj akciji za klimu.

S jasnim smjerom, a to je postati energetski neovisan i klimatski neutralan grad do 2030. godine, Grad Križevci dobio je uvažen status na europskoj razini.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti