Četvrtak, 29. rujna 2022.

Kružni tok u blizini dječjeg vrtića u Đurđevcu poprima svoj konačni izgled

Novi kružni tok će zasigurno smanjiti brzinu prometovanja tim dijelom ulice koja vodi do dječjeg vrtića Maslačak.

Preporučujemo

Nakon uklanjanja postojećeg asfalta, zamijene podzemne instalacije i asfaltiranja kružnog toka, na raskrižju u đurđevačkoj ulici Tina Ujevića krenuli su radovi na postavi rubnjaka te pripremni radovi za izgradnju pješačke staze.

Zbog teže preglednosti, ovo raskrižje bilo je jedno od opasnijih. Novi kružni tok će zasigurno smanjiti brzinu prometovanja tim dijelom ulice koja vodi do dječjeg vrtića Maslačak.

Tako će se doprinijeti povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu, a najviše pješaka i djece.

– Izgradnja kružnog toka na tom raskrižju je bio prioritet za Đurđevac jer je zbog gustog prometa na tom području bilo manjih prometnih nesreći izazvanih jutarnjom gužvom kod našeg vrtića. Projekt je u cijelosti financiran iz proračuna Đurđevca, a ovo je samo nastavak rješavanja prometnih problema uređenjem raskrižja u cilju povećavanja prometne sigurnosti na području grada – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Kako su radovi na kružnom toku pri završetku, promet se tijekom radova ne zatvara već se kružnim tokom prometuje usporeno, stoga se svi sudionici u prometu mole za razumijevanje i strpljenje tijekom trajanja radova.

- Advertisement -

Najnovije objave