Utorak, 26. listopada 2021.

‘Kućni posjet’ ministru Viliju Berošu organizirao je križevački vjeroučitelj

Riječ je o prosvjedu kojeg je putem Facebooka organizirao križevački vjeroučitelj Ivan Pokupec. Plan mu je da svaki dan do daljnjega u nenajavljeno vrijeme dolaze pred privatne stanove članova Stožera i tamo ostanu 15 minuta

Preporučujemo

Desetak prosvjednika okupilo se večeras na privatnoj adresi ministra zdravstva Vilija Beroša u Zagrebu.

Riječ je o prosvjedu kojeg je putem Facebooka organizirao križevački vjeroučitelj Ivan Pokupec. Plan mu je da svaki dan do daljnjega u nenajavljeno vrijeme dolaze pred privatne stanove članova Stožera i tamo ostanu 15 minuta.

”Od danas nadalje svaki dan u nenajavljeno vrijeme posjetiti kućnu adresu jednog člana stožera na 15 minuta te njima, njihovim obiteljima i susjedima dati do znanja što mislimo o teroru koji provode nad nama, našim obiteljima i susjedima‼️ Vrijeme i mjesto kućnog posjeta najavljujemo zbog potreba medija: u 19 sati posjećujemo gospodina ministra šatoraško-prozorskog zdravstva, Vili Beroš”, stajalo je u objavi Ivana Pokupeca, člana aktivističke stranke Slobodna Hrvatska.

Povod ovoj akciji su 15-minutne posjete roditeljima na bolničkom liječenju te činjenica što su za ulazak u zdravstvene ustanove uvjet covid potvrde.

”Majkama i očevima koji ju nemaju se POTPUNO zabranjuje ići k djeci. Barem je takva situacija u općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici. Kao i prošle godine, za to nema niti jednog znanstvenog, epidemiološkog, niti moralnog argumenta. No ovaj put dodatni uvjet služi prisili zabrinutih roditelja na cijepljenje”, ističe Pokupec.

Ivan Pokupec
Ivan Pokupec // Foto: Facebook

Jutarnji list javlja kako su susjedi pozvali i policiju koja je stigla na mjesto prosvjeda, no još nema informacija o eventualnom kršenju javnog reda i mira.

Ministar Beroš za Jutarnji je izjavio:

– Dobio sam informaciju da je pred mojom zgradom bilo desetak ljudi. Smatram potpuno neprimjerenim da netko poziva na dolazak na mjesto gdje živim ja ili moje kolege iz Stožera. U komentarima su vidljive i prijetnje, koje naravno osuđujem, ali se na žalost često događaju – rekao je Vili Beroš.

Izjave ministra Beroša prenosi i portal 24 sata.

– Razumijem nezadovoljstvo roditelja ako se osjećaju nepravedno zakinuti za mogućnosti češćeg ili dužeg posjeta svojoj bolesnoj djeci i uvijek ću, kao liječnik, ministar i roditelj biti uz njih, ali ne mogu prihvatiti način na koji izražavaju svoj protest. Mjesto za rješavanje ovakvih pitanja može biti Ministarstvo zdravstva, a ne domovi članova Stožera ili bilo kojeg državnog tijela. Demokracija podrazumijeva dijalog, propitivanje svih odluka i traženje odgovornosti svakoga od nas koji obavljamo javne dužnosti, ali nasilje nad domovima, prijetnje i ugrožavanje članova naših obitelji i drugih građana ne smije biti obrazac ponašanja. Još je tužnije što se u tu povorku roditelja ukrcavaju i neki drugi koji imaju posve druge ciljeve, a ne dobrobit djece – poručio je Beroš.

Najnovije objave