Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Kulturno vijeće: Kulturni događaji u zajednici trebaju imati veću vidljivost

Prijedlozi Kulturnog vijeća biti će usmjereni na pomoć svim akterima u kulturnom sektoru, od samostalnih umjetnika, organizacija civilnog društva u kulturi, ustanova u kulturi do kulturno kreativnih industrija

Preporučujemo

U sklopu izrade Strategije razvoja Grada Koprivnice 2021. – 2030. i Kulturno-turističke strategije Grada Koprivnice održana je sjednica Kulturnog vijeća Grada Koprivnice, priopćeno je iz gradske uprave.

Predsjednica Kulturnog vijeća Grada Koprivnice Karla Lulić uvodno je naglasila kako organizacija kulturnog sektora treba biti razvojno orijentirana, sklona interdisciplinarnom i međusektorskom radu te biti otvorena suradnjama i tržištima.

Prijedlozi Kulturnog vijeća bit će usmjereni na pomoć svim akterima u kulturnom sektoru, od samostalnih umjetnika, organizacija civilnog društva u kulturi, ustanova u kulturi do kulturno kreativnih industrija.

Tijekom sjednice članovi Kulturnog vijeća Grada Koprivnice razmatrali su potrebe koje su nužne za razvoj kulturnog života u lokalnoj zajednici, a one se prvenstveno odnose na razvoj publike, povezivanje kulturnih aktera i veću vidljivost kulturnih događanja u lokalnoj zajednici.

Na kraju je dogovoreno kako će Kulturno vijeće u sljedećem razdoblju razvijati ciljeve i mjere i predložiti ih Gradu Koprivnici.

Najnovije objave