Subota, 21. svibnja 2022.

Lacković i Hrg: Nije trebalo ići na izbore prije nego se ljudima stradalima u potresu riješi krov nad glavom

Pred nama su obitelji koje imaju kuće u kojima više ne mogu živjeti. Potres nas je pogodio 22. ožujka, a već smo u srpnju. Kada će krenuti obnova, pita se Hrg

Preporučujemo

U zagrebačkom Markuševcu danas, u utorak, održana je konferencija za medije Nezavisne liste Željka Lackovića u fokusu koje je bilo rješavanje pitanja sanacije područja pogođenih potresom.

Obraćali su se Branko Hrg, Željko Lacković, Radimir Čačić i voditelj volonterskih akcija sanacije posljedica od potresa Romeo Carek.

Lacković je naglasio kako smatraju da je izostala adekvatna reakcija zajednice, Vlade i svih oblika javnih vlasti nakon potresa 22. ožujka. Čačić se nadovezao kako se pokazalo da je Hrvatska zemlja korupcije zbog činjenice da su se politički interes i organiziranje pokazali najvažnijima, a onemogućilo se donošenje konkretne odluke za rješenje oštećenja.

Hrg je, pak, istaknuo kako su mnogi ljudi ostali bez krova nad glavom.

“Pred nama su obitelji koje imaju kuće u kojima više ne mogu živjeti. Potres nas je pogodio 22. ožujka, a već smo u srpnju. Kada će krenuti obnova? Svjedočimo jako neodgovornim potezima – zakazale su i lokalna i središnja vlast i zajednica. Nismo trebali krenuti u izborne igre dok se ne pobrinemo za ljude”, istaknuo je Hrg, 14. na Lackovićevoj listi u drugoj izbornoj jedinici, ističući kako se novac trebao usmjeriti prema ljudima kojima je nužna obnova domova, umjesto na organizaciju izbora.

Zaključio je i kako je fokus o problematici potresa usmjeren na centar Zagreba dok se područja oko epicentra marginaliziraju.

“Ova se područja klasificiraju kao periferija i razgovara se samo o centru Zagreba, no i periferija zahtijeva pozornost i sanaciju. Iz tog smo razloga odlučili izići s našom nezavisnom listom koja je neopterećena i samostalna. Želimo riješiti ovo pitanje i smatramo da će potporu dobiti samo ona Vlada koja će rješavati stvarne probleme građana”, zaključio je Hrg.

- Advertisement -

Najnovije objave