Petak, 3. veljače 2023.

Lara Blažeković i Veronika Vilk treće na jakom turniru u Poljskoj

Medalje su za Hrvatsku još osvojile Milla Ađelić i Gia Kastelan, obje djevojke nastupile u kategoriji do 68 kilograma

Preporučujemo

Tri članice Hrvačkog kluba Podravka nastupile su u sklopu reprezentacije Hrvatske na vrlo jakom međunarodnom turniru Heros Lady Open u Poljskoj.

U tri uzrasne kategorije okupilo se 290 hrvačica iz 18 država (Austrija, Češka, Danska, Finska, Francuska, Hrvatska, Latvija, Litva, Nizozemska, Njemačka, Norveška, Mađarska, Poljska, Slovačka, Sjedinjene Američke Države, Švedska, Švicarska, Ukrajina).

Nakon dva dana natjecanja, Podravkine hrvačice izborile su za Hrvatsku dvije brončane medalje te jedno peto mjesto. Koliko je bilo jako natjecanje govori i podatak da se od 13 hrvatskih natjecateljica samo ih se njih četiri uspjelo popeti na postolje.

Lara Blažeković nastupila je u uzrastu starijih djevojčica (2008. – 2010.) i u kategoriji do 39 kilograma. Lara je na ovom natjecanju imala tri borbe i ostvarila je dvije pobjede te jedan poraz.

U prvom kolu izgubila je od Ukrajinke pod njemačkom zastavom Bayramove. U sljedećem kolu popravlja greške te uz vodstvo 6:0 tušira i pobjeđuje Latvijku Cibule čime je izborila borbu za treće mjesto. U posljednjoj borbi za brončano odličje pobjeđuje drugu Ukrajinku no ovoga puta pod Latvijskom zastavom Jefanovu i to u prvoj rundi tehničkim tušem (10:0).

Druga Podravkina hrvačica Veronika Vilk nastupila je u kadetskom uzrastu (2006. – 2007.) i u većoj kategoriji od njezine standardne odnosno do 73 kilograma. Veronika je vrlo dobro krenula u natjecanje i na početku pobjedila dvije borbe, prvu protiv Poljakinje Onyshchak te drugu protiv naše druge predstavnice Rados Anabele.

U trećoj borbi borila se protiv ovogodišnje svjetske medaljašice iz kategorije do 73 kilograma Njemice Englich no nažalost kod jedne akcije dolazi do lagane povrede te gubi borbu. Pokušala je Veronika odraditi posljednjoj borbu protiv vrlo čvrste Šveđanke Ersson, čak je i povela 4:0 no ozljeda ju je ipak kočila te i tu borbu gubi te se na kraju smješta na odlično 3. mjesto.

Lana Nogić ovoga je puta nastupila u uzrastu seniorki (2005. i starije) i u kategoriji do 57 kilograma. Razlika u godištima bila je ovoga puta dosta vidljiva no Lana odrađuje tri vrlo teške i neizvjesne borbe.

U prvom okršaju protiv Ukrajinke pod nizozemskom zastavom Zakrzewske vodila je odličnu borbu no pred sam kraj, prilikom vodstva 7:2 ulazi u jednu vrlo kritičnu situaciju te nažalost završava u tuš poziciji iz koje nije uspjela izaći te gubi borbu. U drugoj borbi gubi od bivše juniorske vice prvakinje Europe iz 2021. Poljakinje Strzelcyk na bodove 5:0. Lana je imala i treću treću borbu te je i u toj borbi bilo neizvjesno do samoga kraja te nažalost i tu gubi 8:10 od Njemice Trayer i završava na 5. mjestu.

Medalje su za Hrvatsku još osvojile Milla Ađelić i Gia Kastelan, obje djevojke nastupile u kategoriji do 68 kilograma. Milla je ostvarila tri pobjede i jedan tijesni poraz u finalu dok je Gia ostvarila četiri pobjede i jedan poraz čime je osvojila brončanu medalju.

Turnir je završio, no u ponedjeljak započinje trening kamp na kojem će sudjelovati stotinjak djevojaka.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti