Petak, 24. ožujka 2023.

Legenda hrvatskog nogometa Kruno Lovrek vodit će Školu nogometa Općine Koprivnički Ivanec

Bartolović je najavio da će djecu animirati i po školama, a bit će napravljeni i promo materijali. Ističe, kako je interes već sada jako dobar i da su primili dosta poziva zainteresiranih roditelja i djece

Preporučujemo

I prije nego što su službeno krenuli s treninzima, novoosnovana Škola nogometa Općine Koprivnički Ivanec u svoje redove dovela je veliko pojačanje.

Riječ je o legendi hrvatskog nogometa Kruni Lovreku (42) iz Malog Bukovca, koji će biti voditelj i trener u Školi nogometa.

Lovreka posebno ne treba predstavljati. Dovoljno je samo reći da je kao igrač naslove osvajao u Zagrebu, Hajduku i Jeonbuku, s kojim je igrao i u finalu azijske Lige prvaka.

Inozemnu karijeru Lovrek je završio 2013. kao igrač Sydneya, a ondje je igrao s velikim Alessandrom del Pierom. Već godinama je igrač Tehničara iz Cvetkovca, gdje je također trener i voditelj Škole nogometa.

– Mislim da smo dobili najbolje trenersko ime s ovog područja. Vjerujem da će djeca imati sjajnog učitelja – istaknuo je predsjednik Škole nogometa Siniša Bartolović na radnom sastanku održanom u nedjelju u klupskim prostorijama Jedinstva u Pustakovcu.

Lovrek je zahvalio na ukazanom povjerenju, kazavši kako je pokretanje Škole nogometa uvijek sjajna ideja.

– Treba djecu izvući iz kuće, maknuti ih od televizora, kompjutora i mobitela. Iskustva imam, sedam godina sam u Cvetkovcu. Vodim isključivo mlađe dobne kategorije i posljednjih nekoliko godina sam i voditelj Škole nogometa NK Tehničara. Veselim se ovoj suradnji, jedva čekam da krenemo i svi se moramo angažirati da privučemo što veći broj djece – naglasio je Lovrek.

kruno Lovrek u dresu Tehničara iz Cvetkovca
Kruno Lovrek u dresu Tehničara iz Cvetkovca // Foto: Zvonimir Markač

Plan je da treninzi počnu sredinom ožujka, a kako bi animirali što više djece i roditelja napravljena je i Facebook stranica Škole nogometa Općine Koprivnički Ivanec. U Školu nogometa dobrodošla su sva djeca s područja općine, ali i iz drugih mjesta i drugih županija.

Osim na Facebook stranici i na e-mail: skola.nogometa.koprivnicki.ivanec@gmail.com, prijave su moguće i kod predsjednika Bartolovića na broj mobitela 098 916 8336. Bartolović je najavio da će djecu animirati i po školama, a bit će napravljeni i promo materijali. Ističe, kako je interes već sada jako dobar i da su primili dosta poziva zainteresiranih roditelja i djece. Prvenstveno upisuju djecu od 6 do 12 godina, ali i stariji se mogu priključiti u rad.

Uz potporu Općine Koprivnički Ivanec, u ovaj odličan projekt uključeni su svi klubovi s područja općine. Dakle, Sloga Koprivnički Ivanec, Bratstvo Kunovec, Rudar Botinovec i Jedinstvo Pustakovec. Treninzi će se stoga održavati u svim općinskim mjestima jer cilj je da što više ljudi vidi da se krenulo s ozbiljnim radom.

– Članarina se neće plaćati, a djeci će se osigurati osnovna sportska oprema i rekviziti. Zahvaljujem Kruni Lovreku što je odlučio prihvatiti mjesto trenera i voditelja naše Škole nogometa. To je posao koji se radi iz početka, ali siguran sam da ćemo uspjeti. Za mene osobno djeca su svetinja i možete računati na veliku podršku Općine Koprivnički Ivanec – istaknuo je načelnik Zoran Vrabelj.

Otkrio je kako uskoro kreću radovi na izgradnji malonogometnog igrališta na Dolu u Koprivničkom Ivancu, plan je i rekonstrukcija krovišta na objektu, a prijavljen je i projekt za izmjenu stolarije i energetsku obnovu postojećeg objekta. Jednog dana želja je napraviti i novi sportski objekt s tribinama na igralištu u Koprivničkom Ivancu, a tamo će onda Škola nogometa dobiti i svoje prostorije. Ako se napravi i nova škola sa sportskom dvoranom, djeci zaista ništa neće nedostajati.

– Želim naglasiti da je Škola nogometa zasebna udruga, neovisno o općinskim klubovima koji sudjeluju u radu. Ima svoj račun, svoj proračun. Dakle, bit će priča za sebe. Sva sredstva isključivo su namijenjena za djecu, za njihovu opremu, troškove, putovanja, hranu i sokove – poručio je načelnik Vrabelj, dodavši kako već imaju neke sponzore, ali poziva i druge da se priključe u ovaj projekt.

Tražit će se sredstva i na raznim natječajima i u krovnoj nogometnoj organizaciji, a kroz suradnju s drugim školama nogometa cilj je cijelu priču dići na još veću razinu.

– U natjecanja ćemo krenuti od iduće sezone stoga imamo dovoljno vremena da se svi zajedno dobro pripremimo. Naravno, ako će biti mogućnosti kroz ovaj period do ljeta, pokušat ćemo dogovoriti i neke prijateljske utakmice ili sudjelovanje na turnirima – zaključio je predsjednik Bartolović.

Siniša Bartolović i Zoran Vrabelj
Siniša Bartolović i Zoran Vrabelj // Foto: Zvonimir Markač
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti