Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Leona skupila impresivan broj lajkova i osigurala izlet u Park znanosti za cijeli razred

Uz zanimljivu, interaktivnu prezentaciju znanosti u sklopu igre i istraživanja eksponata, znanstvene se spoznaje lako usvajaju i postaju dio općeg obrazovanja svih korisnika'', ističu u Parku znanosti

Preporučujemo

Jeste li čuli za Park znanosti u Oroslavju? Riječ je o autorskom projektu pokrenutom 2013. godine s ciljem da se javne površine oplemene interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama, a osobito najmlađima.

”Uz pomoć osmišljenih, izvedenih eksponata, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije, svim dobnim skupinama pruža se prilika da na interaktivan i zanimljiv način pokreću, osluškuju ili mjere eksponate te tako spoznaju zašto i kako svaki od njih uspješno funkcionira. 2018. g. u vlastitom dvorištu otvaramo Prvi Park znanosti u Hrvatskoj i kao jedinstveni projekt u državi na originalan način obogaćujemo ponudu zajednice. Uz zanimljivu, interaktivnu prezentaciju znanosti u sklopu igre i istraživanja eksponata, znanstvene se spoznaje lako usvajaju i postaju dio općeg obrazovanja svih korisnika”, ističu u Parku znanosti.

Na Facebook stranici Park znanosti organizira i različite natječaje, a na jednom od njih svojim je likovnim radom pobijedila učenica 4. c razreda koprivničke Osnovne škole ‘Braća Radić’ Leona Salajpal. Tema je bila ‘Moja svemirska letjelica’, natjecanje je bilo namijenjeno učenicima od prvog do četvrtog razreda.

Likovni rad Leone Salajpal
Likovni rad Leone Salajpal // Foto: Facebook Park znanosti

Pristiglo je čak 2869 radova koji su bili podijeljeni u dvije grupe, a pobjednici svake od grupa osvojili su izlet u Park znanosti za cijeli svoj razred.

Leonin je rad skupio impresivnih 5,7 tisuća lajkova, dok je drugoplasiran bio rad Zare Zamudić iz Osnovne škole Sračinec, koji je dobio 3,6 tisuća lajkova.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti