Četvrtak, 2. veljače 2023.

Liga protiv raka obilježava 4. veljače, Međunarodni dan borbe protiv raka

U petak, 4. veljače obilježava se Međunarodni dan borbe protiv raka, a Liga protiv raka će ga u županiji obilježiti Utrkom Zimske lige u Đurđevcu 2. veljače kojom žele istaknuti važnost kretanja za zdravlje i prevenciju malignih bolesti, te Otvorenim telefonom

Preporučujemo

Danas je rak, uz krvožilne bolesti, vodeći uzrok smrti u svijetu. Znamo da se oko 40% slučajeva raka može spriječiti preventivnim pregledima. S obzirom da je u ovoj pandemiji broj dijagnostičkih i preventivnih pregleda drastično pao očekuje se i znatno povećanje pobola od zloćudnih bolesti.

Stoga je važno upozoriti na onkološki oprez i pozvati svakog pojedinca na brigu o vlastitom zdravlju, ističu u Ligi protiv raka koprivničko križevačke županije.

U petak, 4. veljače obilježava se Međunarodni dan borbe protiv raka, a Liga protiv raka će ga u županiji obilježiti Utrkom Zimske lige u Đurđevcu 2. veljače kojom žele istaknuti važnost kretanja za zdravlje i prevenciju malignih bolesti, te Otvorenim telefonom.

Naime, u popodnevnim satima 4. veljače, na Liginom telefonu bit će dostupni naši uvaženi liječnici, specijalisti iz koprivničke bolnice, a koji se bave liječenjem onkoloških bolesnika. To su dr. Iva Kardum Fucak, naša onkologinja, dr. Ivica Stanišić koji se bavi ginekološkom onkologijom te Tomislav Jelić, abdominalni kirurg koji se bavi tumorima probavnog trakta, naročito debelog crijeva.

Zbog toga Vas pozivamo da ukoliko imate pitanja ili želite razgovarati s nekim od njih nazovete Ligin broj 048 655 180 u vremenu od 15 do 17 sati.

Dr. Andreja Lukić Suknaić nova predsjednica

Prošlog tjedna, 27. siječnja, u prostorima županijskog Zavoda za javno zdravstvo održana je izborna skupština Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije, uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera, pa je trajanje skupštine bilo kraće i uz nazočnost tek nužnog broja sudionika.

O aktivnostima u četverogodišnjem mandatu izvijestio je dotadašnji predsjednik dr. Željko Odobašić. Zahvalio je svima koji su doprinijeli radu Lige te na financijskoj potpori Gradu i Županiji.

Izabrano je novo rukovodstvo za naredni četverogodišnji mandat; Predsjedništvo i Nadzorni odbor, a nova predsjednica je dr. Andreja Lukić Suknaić, citologinja u koprivničkoj bolnici.

Predsjednica je ukratko predstavila program rada Lige za naredno razdoblje. Osvrnula se na već održani Dan mimoza te najavila obilježavanje skorašnjeg Međunarodnog dana borbe protiv raka 4. veljače.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti