Nedjelja, 7. kolovoza 2022.

Ljeto u đurđevačkoj knjižnici: mališani izrađivali skulpture od gline

Voditeljica radionice bila je vrsna umjetnica Ivana Hadžija, poznata po izradi predmeta od keramike, koja je mališane upoznala s glinom kao likovnim materijalom

Preporučujemo

Dječji odjel đurđevačke knjižnice tijekom cijelog ljeta provodi kreativne radionice i pričaonice za mališane, a proteklog je tjedna održana radionica pod nazivom Ljubav je u glini.

Voditeljica radionice bila je vrsna umjetnica Ivana Hadžija, poznata po izradi predmeta od keramike, koja je mališane upoznala s glinom kao likovnim materijalom.

Ljetna radionica u đurđevačkoj knjižnici
Foto: Grad Đurđevac

Posebnu vrijednost glina ima u tome što prilikom oblikovanja djeca mogu u glinu pretočiti svoje emocije poput veselja, tuge, ljutnje, tjeskobe, napetosti i slično.

Također, i volonterke Dora Krznarić, Ema Lovrak te Lea Treščec, zajedno s učiteljicom u mirovini Ljubicom Vuković pomagale su mališanima da slobodno izraze svoju osobnost, ali da pritom usvoje nešto novo.

Ljetna radionica u đurđevačkoj knjižnici
Foto: Grad Đurđevac

Na radionici nije bilo mjesta za pravila, zakonitosti ili kritike, već su mališani slobodno i neopterećeno pomoću gline izražavali svoju kreativnost te su nastali prekrasni radovi.

Polaznici ljetne radionice u đurđevačkoj knjižnici
Foto: Grad Đurđevac

Iduća radionica u đurđevačkoj će se knjižnici održati u četvrtak, 4. kolovoza, u 10 sati, a djeca će se moći upoznati s robotikom.

- Advertisement -

Najnovije objave