Subota, 26. studenoga 2022.

Ljubić i Kovačić odali počast vukovarskim žrtvama

U popodnevnim satima duž rijeku Dunav puštene su svjetiljke u spomen na branitelje, te su upaljene svijeće u gradovima i mjestima u cijeloj Hrvatskoj

Preporučujemo

U Vukovaru je u petak prigodnim programima obilježena 31. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu 1991. godine.

Počast su uime Koprivničko-križevačke županije odali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik županijskog Odbora za branitelje Domovinskog rata Miroslav Kovačić, izvijestila je Služba ureda župana.

Obilježavanju sjećanja na žrtvu Vukovara prisustvovali su i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, saborski zastupnik Darko Sobota, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava te brojni drugi dužnosnici i građani.

Središnji dio programa „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“ započeo je dvorištu Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar, a pjesmom ga je dostojanstveno uveličala Klapa „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice. Zatim je formirana Kolona sjećanja koju su i ove godine predvodili hrvatski branitelji Vukovara zajedno s članovima obitelji poginulih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara te po prvi put Vukovarci koji su kao djeca pretrpjeli ratna razaranja Vukovara.

Kolona se kretala ulicama prema Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata gdje su sudionici položili ruže na počivališta poginulih i ubijenih branitelja i civila, a izaslanstva su odala počast žrtvama Vukovara polaganjem vijenaca i svijeća ispred Spomen obilježja žrtvama iz Domovinskog rata. Molitvu je predvodio mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, a zatim je uslijedila sveta misa za sve žrtve Domovinskog rata koju je predvodio mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup.

U popodnevnim satima duž rijeku Dunav puštene su svjetiljke u spomen na branitelje, te su upaljene svijeće u gradovima i mjestima u cijeloj Hrvatskoj, a prigodni se programi nastavljaju tijekom vikenda.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti