Četvrtak, 2. veljače 2023.

Logopedinja Tea Tkalčević pokrenula je odličan projekt i treba našu pomoć

Velika želja joj je otvoriti kabinet logopedije, ali ne bilo kakav, već kabinet u kojem će roditeljima i djeci slabijeg imovinskog stanja pomagati - besplatno. U svrhu prikupljanja sredstava osnovana je crowdfunding stranica

Preporučujemo

Tea Tkalčević 28-godišnja je logopedinja iz Zagreba kojoj je velika želja otvoriti kabinet logopedije, ali ne bilo kakav, već kabinet u kojem će roditeljima i djeci slabijeg imovinskog stanja pomagati – besplatno.

Ova mlada djevojka je tijekom studija dobila priliku volontirati u socijalno ugroženim obiteljima te organizirati međunarodne kongrese, a kada se najmanje nadala dobila je podršku fakulteta i institucija u kojima je radila što ju je dodatno motiviralo za pomoć osjetljivim skupinama.

– Smatrala sam kako mi ipak treba još iskustva, edukacija i rada na sebi kako bih pokrenula ovako nešto. No, onda se dogodila neobična godina kada su, nažalost, radi epidemiološke situacije brojni roditelji ostali bez posla. Tu sam već razmišljala kako pomoći tim obiteljima i cijeli ožujak i travanj provela sam volontirajući i šaljući zahtjeve za sufinanciranja, koji su usmeno odobreni pa odbijeni radi korone – priča Tea.

Na kraju su presudili razorni potresi koji su pogodili Hrvatsku, zagrebački i petrinjski, te se kod Tee rađa ideja o otvaranju kabineta.

– Ideja je nastala volontirajući s obiteljima nakon potresa u Zagrebu i Petrinji. Trenutačno brojimo 20 socijalno ugroženih obitelji, od toga 10 s djecom koja imaju teže dijagnoze radi kojih još uvijek patronažno putujem u sela pogođena potresima – rekla je Tea.

Slaganje slova

Objasnila je da bi kabinet radio regularno (primarno se financirajući edukacijama, ali i regularnim terapijama i dijagnostikom za obitelji), no minimalno jednom na mjesečnoj bazi bi do 10 sati logopedskog rada, terapije, savjetovanja i dijagnostike bilo besplatno za socijalno ugrožene obitelji.

Za opremanje i uređivanje prostora potrebno je minimalno 120.000 kuna, a idealno bi bilo 250.000 kako bi se prostor potpuno prilagodio raznim teškoćama djece.

– U planu je također nabaviti i službeno vozilo zbog toga što si mnoge obitelji ne mogu priuštiti put do Zagreba, kabinet bi radio patronažno, a sufinancirao se edukacijama i radionicama za sustručnjake i roditelje – kaže Tea.

U svrhu prikupljanja sredstava osnovana je crowdfunding stranica, a bit će organizirana i virtualna humanitarna utrka u tri discipline (trčanje, hodanje i bicikliranje) s nagradnim fondom za najbolja tri u svakoj od disciplina plus tri najbolje fotografije.

Zahvaljujući donacijama preko kampanje i vlastitim sredstvima, unajmljen je prostor u Zagrebu koji je trenutno u fazi renovacije.

– Ovim putem ne tražimo isključivo novčane donacije, jer znamo da je ova situacija financijski nepovoljno utjecala na sve, ali bismo zamolili ako imate nešto od igračaka, društvenih igara, Lego kockica, slikovnica, tableta, printera s mogućnošću skeniranja i kopiranja, potrošnog materijala, plastifikatora, školskog pribora, slatkiša za motivaciju, dječjih crteža za urediti naš prostor, a da vam više nije potrebno i mogli biste nam pokloniti – govori Tea i dodaje da čak i običan štap u rukama djece može postati prekrasna kreativna igračka za terapiju.

Djeca u igraonici

Teu možete kontaktirati i na e-mail: tkalcevic.tea1992@gmail.com, na njezinoj Facebook stranici ili preko web stranice pricalice.com.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti