Četvrtak, 2. veljače 2023.

London Book Fair: koprivnička knjižnica Fran Galović drugi put nominirana za knjižnicu godine

London Book Fair jedan je od najvećih i najpoznatijih sajmova knjiga i nakladništva u svijetu koji svake godine dodjeljuje nagrade u sedam kategorija u suradnji s Publishers Associationom

Preporučujemo

Koprivnička knjižnica i čitaonica Fran Galović drugu je godinu zaredom ušla u uži izbor za međunarodnu nagradu za knjižnicu godine prema izboru London Book Faira (Londonskog sajma knjiga).

London Book Fair jedan je od najvećih i najpoznatijih sajmova knjiga i nakladništva u svijetu koji svake godine dodjeljuje nagrade u sedam kategorija u suradnji s Publishers Associationom.

O ulasku u uži izbor svake kategorije odlučuje ocjenjivački sud sastavljen od niza stručnjaka iz pojedinih područja pa je tako u kategoriji za knjižnicu godine već drugi put nominirao i knjižnicu i čitaonicu Fran Galović Koprivnica uz Gradsku knjižnicu iz Johannesburga u Južnoafričkoj Republici i House of Wisdom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Već i ulazak među tri nominirane knjižnice predstavlja izniman uspjeh i pokazuje da koprivnička knjižnica programima i aktivnostima pokreće društvo i knjižničarsku zajednicu te doprinosi društvenom i kulturnom životu zajednice u kojoj djeluje.

Prošlogodišnju nominaciju knjižnica i čitaonica Fran Galović zaslužila je svojim programom namijenjenim osobama starije životne dobi Mala škola korištenja pametnih telefona i programom TEDxKoprivnicaLibrary, a ovogodišnju su joj nominaciju donijela dva programa, BookTalk za odgojitelje i Mitska bića – digitalna priča.

Program BookTalk za odgojitelje nastao je kao program podrške odgojiteljima u vrijeme pandemije kad su se obrazovne institucije suočavale s brojnim izazovima. Program je uglavnom bio usmjeren na odgojitelje koji rade u 13 dječjih vrtića u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali je zahvaljujući Zoomu privukao i odgojitelje iz drugih dijelova Hrvatske.

Projekt Mitska bića – digitalna priča uveden je 2018., a rezultirao je razvojem interaktivne aplikacije za djecu koja je dostupna za korištenje putem računala, tableta i mobitela u 2021.

“Ponosni smo i sretni što je rad naše knjižnice i knjižničara ponovno prepoznat i u međunarodnim okvirima, a posebno nas raduje to što ovogodišnja nominacija za programe potpuno drugačije od onog prošle godine dokazuje da knjižnica sustavno razvija vrijedne i kvalitetne programe za različite skupine korisnika”, istaknuli su iz koprivničke gradske uprave.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti