Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Ludbreg domaćin konferencije o turizmu malih gradova

Konferencija će okupiti predstavnike lokalnih samouprava, turističkih zajednica, turističkih i razvojnih agencija, privatnog turističkog sektora, institucija i ostale

Preporučujemo

Grad Ludbreg posljednjih nekoliko godina sustavno razvija i gradi svoj novi, suvremeni turistički identitet.

On se u jednakoj mjeri temelji na postojećim vrijednostima destinacije, ali i novim trendovima koji naglašavaju outdoor, enogastro i turizam zajednice kao temelje kreiranja novih, tržišno orijentiranih proizvoda i privlačenja nove publike u Centar svijeta, objašnjavaju u gradskoj upravi.

I dok veći gradovi imaju veliki spektar mogućnosti i atrakcija potrebnih za razvoj cjelovite turističke ponude, manji gradovi i sredine svoje mjesto na turističkom tržištu najbolje mogu pronaći u vlastitoj autentičnosti, međusobnom povezivanju te pronalasku inovativnih načina valoriziranja svojih kulturnih, gastronomskih, prirodnih ili manifestacijskih vrijednosti.

Kao mali grad s velikim turističkim planovima, Ludbreg je stoga logično odredište prvog izdanja konferencije „Turizam malih gradova“, posvećene upravo posvećena razvoju i promociji turizma u manjim sredinama s očuvanim skladom življenja i vrijednošću kulturne i prirodne baštine.

Konferencija „Turizam malih gradova“, koja će se u Ludbregu održati u petak, 4. studenoga, okupit će i povezati predstavnike lokalnih samouprava, turističkih zajednica, turističkih i razvojnih agencija, privatnog turističkog sektora, institucija i ostale, istražiti modele turističkog razvoja malih gradova, učiti na iskustvima drugih te proučiti primjere dobre prakse, a sve u kontekstu kreiranja održivih destinacija i proizvoda.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti