Utorak, 30. svibnja 2023.

Ludbreg proslavio Dan Grada, mons. Josip Đurkan proglašen počasnim građaninom

Nagrada za životno djelo uručena je Ivanu Lončariću, dugogodišnjem javnom djelatniku i bivšem ludbreškom gradonačelniku te dobrovoljnom darivatelju krvi

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća održanom u prostorima Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ Grad Ludbreg proslavio je svoj dan.

Svečanost su svojim dolaskom uveličali zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, ujedno i kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, saborski zastupnici Siniša Jenkač, Davor Dretar, Andreja Marić, župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnici s područja Varaždinske županije te drugi uzvanici.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić kazao je kako je iza Ludbrega izazovna, ali prilično uspješna godina.

– Tijekom prošle godine završili smo puno projekata, započeli neke nove, a cijelo to vrijeme smo ulagali unapređenje kvalitete življenja u našem gradu, ulažući u nove ceste, javnu rasvjetu, kulturnu, obrazovnu i sportsku infrastrukturu. Oni koji žive u Ludbregu i dolaze u Ludbreg vide sve promjene koje naš grad doživljava, a vijećnice i vijećnici Gradskog vijeća paze da te promjene budu u skladu sa željama naših sugrađana – naglasio je Bilić.

Zamjenica župana Silvija Zagorec istaknula je kako Ludbreg i cijela ludbreška regija čine važan segment Varaždinske županije.

– Riječ je o regiji u kojoj se sustavno radi i upravo zbog takvih regija Varaždinska županija može biti županija znanja i županija poželjna za život. Svakako pohvaljujem rad vodstva Grada koje uspješno radi na realizaciji EU projekata, kao i inicijativu i organiziranje turističke zajednice u Turističku zajednicu Centar svijeta koja zajedno s ostalim turističkim zajednicama brendira turističku ponudu naše županije. Bitna je i zajednička i konstruktivna suradnja na realizaciji projekata u obrazovanju. Naime Grad Ludbreg nositelj je znanstvenog STEM projekta u osnovnoškolskom obrazovanju, a u kojem mu je partner Varaždinska županija. Varaždinska županija će i ove godine uložiti oko 700 tisuća eura u Osnovnu školu Ludbreg jer smatramo da svi naši učenici zaslužuju isti standard. Također, kao Varaždinska županija, pokrenuli smo i brojna ulaganja u Dom zdravlja Ludbreg. Kroz te dodirne točke sigurno ćemo stvoriti kvalitetniju sredinu za život ovdje na području grada Ludbrega – rekla je zamjenica Zagorec.

Mons. Josip Đurkan
Mons. Josip Đurkan // Foto: Grad Ludbreg

Saborski zastupnik i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač u svom govoru naglasio je kako gradonačelnik Bilić uspješno već duži niz godina vodi Grad uspješno, realizirajući značajan broj projekata.

Uime Međimurske županije okupljenima se obratio međimurski župan Matija Posavec čestitavši vodstvu Grada na svim rezultatima.

Svečana sjednica bila je i prigoda da se zaslužnim građanima podjele prigodna priznanja. Tako je počasnim građaninom Ludbrega proglašen mons. Josip Đurkan, koji je, ne samo ludbreškoj župi, svetištu i prošteništu, već Gradu Ludbregu u širem smislu, posvetio 37 aktivnih godina svoga života i rada.

Nagrada za životno djelo uručena je Ivanu Lončariću, dugogodišnjem javnom djelatniku i bivšem ludbreškom gradonačelniku te dobrovoljnom darivatelju krvi. Plaketa Grada Ludbrega pripala je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Hrastovsko i Rukometnom klubu Ludbreg.

Zahvalnice Grada Ludbrega dodijeljene su Jadranki Draganić, Ivani Kapusta, Mariju Lohajneru i Tereziji Šercer. Na svečanoj su sjednici uručene i nagrade najboljim učenicima, Dariji Rusak iz Osnovne škole Ludbreg te Mariji Kokolek iz ludbreške srednje škole.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti