Subota, 21. svibnja 2022.

Maleni kreativci u radionici koprivničke knjižnice Fran Galović izradili slikovnicu Neispričana priča

Voditeljica radionice prepričala je bajku zavičajnih autorica Anice Gjerek i Maje Kušenić Gjerek 'Neispričana priča' iz njihove zbirke priča 'Ljubičasta kruna'

Preporučujemo

U srijedu je u koprivničkoj knjižnici i čitaonici Fran Galović održana prva radionica iz ciklusa ‘Neobično putovanje jedne čarobne knjige’ pod naslovom ‘Kako nastaje čarobna knjiga?’.

Voditeljica radionice prepričala je bajku zavičajnih autorica Anice Gjerek i Maje Kušenić Gjerek ‘Neispričana priča’ iz njihove zbirke priča ‘Ljubičasta kruna’, a u radionici je sudjelovalo nekoliko djevojčica i dječaka u dobi od sedam do jedanaest godina.

U prvom su dijelu radionice sudionici uz igru izvukli iz kutije dijelove prepričane priče na listićima, čitali i slušali priču te posložili priču po stvarnom redoslijedu.

Radionica Neobično putovanje jedne čarobne knjige

U drugom dijelu mali sudionici postali su ilustratori te je svaki sudionik prema nasumce izvučenom dijelu teksta ‘Neispričane priče’ maštovito oslikao jedan dio priče o Panu i zlatnoj jabuci, djevojčici Suzani, šumskoj kraljici i starici.

Nastale su prekrasne dječje ilustracije nadahnute pročitanom pričom.

Također, zajednički su s voditeljicom radionice dizajnirali korice za novonastalu slikovnicu, napisali kolofon na njezinom završetku i sve ilustracije s tekstom spojili u slikovnicu ‘Neispričana priča’.

Sudionici su tako uz igru sami stvorili svoju slikovnicu koju su na kraju svi ponovo sa zadovoljstvom pročitali, a sve sa svrhom da se zabavno, korisno i zanimljivo provede slobodno ljetno vrijeme i razvije kod djece sklonost k čitanju i knjizi.

- Advertisement -

Najnovije objave