Petak, 24. ožujka 2023.

Mališani iz dječjeg vrtića Dabrić posjetili legradske vatrogasce

Predsjednik Krešimir Kotrošić i članovi DVD-a upoznali su mališane s poslom i zvanjem vatrogasaca te im pokazali muzej i vozila

Preporučujemo

Mališani iz dječjeg vrtića Dabrić u srijedu su posjetom razveselili članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Legrad.

Predsjednik Krešimir Kotrošić i članovi DVD-a upoznali su mališane s poslom i zvanjem vatrogasaca te im pokazali muzej i vozila.

Mališani su se najviše veselili sirenama i bljeskalicama, a bilo je i nekih koji su se uplašili vatrogasca koji je bio u službenom odijelu za spašavanje.

Vrtićarci posjetili legradske vatrogasce
Foto: Općina Legrad

Vatrogasci su pokazali rezanje automobila i objasnili način kako spasiti unesrećenu osoba kao sudionika automobilske nesreće te objasnili upute u slučaju požara koje su mališani s velikom pažnjom slušali.

Vrtićarci posjetili legradske vatrogasce
Foto: Općina Legrad

Također, naučili su kako se zove koji dio opreme. Vatrogasci su im dozvolili da probaju zaštitne kacige, a oduševljene nisu krili ulaskom u vatrogasno vozilo. Ipak, najzanimljiviji dio je bio pokušaj gađanja boce mlazom vode iz ‘brentače’.

“Obilježavanje blagdana svetog Florijana i Dana vatrogasaca ostavit će poseban utisak, a ponajviše kroz igru do znanja o postupanju u izvanrednim i nepredvidivim situacijama. Zahvaljujemo se dobroj suradnji DVD-a Legrad i dječjeg vrtića Dabrić koja se očituje u koristi za najmlađe”, istaknuli su iz dječjeg vrtića Dabrić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti