Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Maloljetnik namjerno zapalio balu slame i izazvao požar, ubrzo je pronađen

Pravovremenom reakcijom pripadnika JVP-a Čakovec i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava požar je ugašen te je time spriječeno njegovo širenje na okolne gospodarske objekte i obiteljsku kuću 47-godišnjaka

Preporučujemo

U utorak nešto prije 14 sati nepoznati je počinitelj ušao u gospodarski objekt u Donjem Pustakovcu te je na traktorskoj prikolici otvorenim plamenom zapalio balu slame i time namjerno izazvao požar u kojem je izgorjela slama i drveni dijelovi prikolice.

“Pravovremenom reakcijom pripadnika JVP-e Čakovec i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava požar je ugašen te je time spriječeno njegovo širenje na okolne gospodarske objekte i obiteljsku kuću 47-godišnjaka”, priopćila je Policijska uprava međimurska.

Očevidom na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara i eksploziva utvrđeno je kako je uzrok požara poduzeta ljudska radnja te je u konkretnom slučaju postojala opasnost od širenje požara na okolne objekte.

Ubrzo nakon namjernog izazivanja požara, preloški su policajci uhitili mlađeg maloljetnika zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te ga priveli na kriminalističko istraživanje, stoji u policijskom priopćenju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je mlađi maloljetnik s područja Međimurske županije počinio opisano kazneno djelo te će se tijekom današnjeg dana predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske uz podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti