Srijeda, 21. veljače 2024.

Maloljetnik namjerno zapalio balu slame i izazvao požar, ubrzo je pronađen

Pravovremenom reakcijom pripadnika JVP-a Čakovec i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava požar je ugašen te je time spriječeno njegovo širenje na okolne gospodarske objekte i obiteljsku kuću 47-godišnjaka

- Oglas -

U utorak nešto prije 14 sati nepoznati je počinitelj ušao u gospodarski objekt u Donjem Pustakovcu te je na traktorskoj prikolici otvorenim plamenom zapalio balu slame i time namjerno izazvao požar u kojem je izgorjela slama i drveni dijelovi prikolice.

“Pravovremenom reakcijom pripadnika JVP-e Čakovec i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava požar je ugašen te je time spriječeno njegovo širenje na okolne gospodarske objekte i obiteljsku kuću 47-godišnjaka”, priopćila je Policijska uprava međimurska.

Očevidom na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara i eksploziva utvrđeno je kako je uzrok požara poduzeta ljudska radnja te je u konkretnom slučaju postojala opasnost od širenje požara na okolne objekte.

- Oglas -

Ubrzo nakon namjernog izazivanja požara, preloški su policajci uhitili mlađeg maloljetnika zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te ga priveli na kriminalističko istraživanje, stoji u policijskom priopćenju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je mlađi maloljetnik s područja Međimurske županije počinio opisano kazneno djelo te će se tijekom današnjeg dana predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske uz podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti