Subota, 26. studenoga 2022.

Marta Kiš iz koprivničke OŠ Đuro Ester državna je prvakinja natjecanja mladih tehničara

Rad koji je Marta izradila te pisana provjera i sama obrana rada ocijenjeni su najboljim, a kao nagradu je osvojila desetodnevno ljetovanje u ljetnoj školi Centra tehničke kulture u Kraljevici

Preporučujemo

Sjajna vijest stigla je u koprivničku Osnovnu školu Đuro Ester.

Naime, na državnom natjecanju mladih tehničara koje se održalo od 2. do 4. svibnja u Primoštenu koprivničke osnovnoškolke Marta Kiš (graditeljstvo), Nika Zemljak (modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina) i Lara Blažeković (fotografija) pod mentorstvom Tijane Martić ostvarile su odlične rezultate.

Učenice OŠ Đuro Ester
Foto: OŠ Đuro Ester Koprivnica

Iz kategorije graditeljstva natjecala su se 23 učenika, a zadatak je bio izraditi maketu moderne kuće.

Rad koji je Marta izradila te pisana provjera i sama obrana rada ocijenjeni su najboljim, a kao nagradu je osvojila desetodnevno ljetovanje u ljetnoj školi Centra tehničke kulture u Kraljevici.

U kategoriji modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina natjecalo se 24 učenika. Nika je izrađivala stolnu policu koju je dodatno i funkcionalno uredila te je osvojila peto mjesto.

Lara se natjecala u kategoriji fotografija te osvojila 16. mjesto. Natjecalo se 25 učenika od petog do osmog razreda čiji je zadatak bio izraditi fotografiju na zadanu temu, napraviti plakat i prezentirati ga.

Organizatori natjecanja bili su Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti