Subota, 3. prosinca 2022.

FOTO Martinjska špelancija pri vidikovcu u Đurđevcu: ‘Pijte i vsega se vžijte’

Poslije svečanog čina pretvorbe mošteka u vino, u kleti Njegove preuzvišenosti Martina od Malog kostanja održan je prigodni domjenak na temu kvalitete mladog vina

Preporučujemo

Podno vidikovca u Đurđevcu, na Malom kostanju iznad Mičetinca, održana je tradicionalna martinjska špelancija krštenja mošta.

Za svoje međaše i prijatelje organizirao ju je jedan od najvećih i najpoznatijih martinjskih meštrov, Njegova preuzvišenost Martin od Malog kostanja, ujedno i Bartol Gjurok 1.

U slavlju krštenja mošteka pomagao mu je pudar i ministrant Vule od Peskov 2. Poslije svečanog čina pretvorbe mošteka u vino, u kleti Njegove preuzvišenosti Martina od Malog kostanja održan je prigodni domjenak na temu kvalitete mladog vina ovogodišnje berbe te utjecaj iste na naše živlenje, uz podjelu krštenica za mlado vino koju je međašima osobno uručena iz ruku Njegove preuzvišenosti.

Uz vinske pozdrave čitateljima portala Klikaj.hr, Njegova preuzvišenost poručuje svima koji slave Martinje: ‘Pijte i vsega se vžijte, no ako pijete najte voziti. Čuvajte sebe i druge’.

FOTO: Robert Rodman 

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti