Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Maske ćemo morati nositi i u kafićima i u restoranima, evo kako bi to trebalo izgledati

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić u Dnevniku HRT-a u ponedjeljak naglasila je kako su razgovori s predstavnicima ugostitelja u tijeku i da sve bi se svi detalji trebali znati za desetak dana

Preporučujemo

Kako se sve glasnije može čuti u nacionalnom medijskom prostoru, nošenje maski će biti obavezno i za goste u ugostiteljskim objektima, bilo kafićima, bilo restoranima. To bi trebalo vrijedti za cijelu Hrvatsku.

“Mjesta gdje se susrećemo s ljudima s kojima nismo u svakodnevnom bliskom kontaktu posebno su rizična za zaražavanje većeg broja ljudi”, tvrdi epidemiolog Branko Kolarić i pojašnjava:

“Kada sjedite za stolom, jedete ili pijete, masku nećete morati imati”, donosi Dnevnik.hr.

Kolarić je dodao kako bi to značilo da u ugostiteljskim objektima nosimo masku pri ulasku, pri izlasku, pri dizanju od stola i odlasku u toalet.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić u Dnevniku HRT-a u ponedjeljak naglasila je kako su razgovori s predstavnicima ugostitelja u tijeku i da sve bi se svi detalji trebali znati za desetak dana.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti