Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Masovna tučnjava u romskom naselju: pijani se udarali rukama i nogama, teško ozlijeđen 20-godišnjak

Također, prilikom policijskog postupanja, 43-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 0,45 promila je vrijeđala i omalovažavala policajca

Međimurska je policija izvijestila o tučnjavi do koje je došlo u subotu, 29. travnja, u Kuršancu, naselju u sastavu Grada Čakovca.

Do tučnjave je došlo oko 18.30 sati u Međimurskoj ulici kada je 23-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,91 promila, a zbog ranijih nesuglasica, prišao 20-godišnjaku pod utjecajem alkohola od 0,88 promila te ga kundakom automatske puške marke ‘Crvena zastava’ udario u gornji dio tijela.

Nakon udarca, u tučnjavu se uključio i otac 20-godišnjaka, 47-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,22 promila, kao i obitelj sa strane 23-godišnjaka, maloljetnik, 41-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,36 promila te 24-godišnjak kojom prilikom su se svi međusobno udarali rukama i nogama, priopćila je Policijska uprava međimurska.

U događaju je ozlijeđen 20-godišnjak te je prevezen vozilom hitne pomoći u čakovečku Županijsku bolnicu gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

Kako stoji u policijskom priopćenju, 23-godišnji mladić i 41-godišnjak su uhićeni. Također, prilikom policijskog postupanja, 43-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 0,45 promila je vrijeđala i omalovažavala policajca te je i ona uhićena.

Protiv svih sudionika slijedi optužni prijedlog po članku šest Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te protiv ženske osobe po članku 17. istog zakona.

Puška je oduzeta te se nastavljaju kriminalistička istraživanja vezana uz kazneno djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 23-godišnjakom utvrđeno je da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda na štetu 20-godišnjaka te slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, stoji u policijskom priopćenju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti