Srijeda, 22. ožujka 2023.

Međimurska skupština suglasna s velikim ciklusom projekata koji će podići kvalitetu života

Jednoglasno je donesena i odluka da se redovnim studentima dodijeli jednokratna pomoć od 100 eura uz besplatno neograničeno putovanje vlakom diljem Hrvatske

Preporučujemo

Održana je 11. sjednica Skupštine Međimurske županije na kojoj je prihvaćeno izvješće o radu župana u drugoj polovici protekle godine.

Župan Matija Posavec podsjetio je kako je poduzetnicima i obrtnicima plasirano ukupno 1.418.250 kuna potpora (s uračunatim potporama za financijske instrumente), dok su potpore za poljoprivrednu proizvodnju dosegnule 2.210.000 kuna. U turizam je plasirano 400.000 kuna, u područje obrazovanja ukupno 2.944.616 kn. Potpore dane sportskim udrugama te udrugama civilnog društva u ukupnom iznosu dosegnule su 2.611.497 kn itd. Krajem prošle godine otvoren je i novi investicijski ciklus u zdravstvu.

Vijećnici Skupštine Međimurske županije jednoglasno su dali podršku velikom ulagačkom ciklusu, koji je predstavila pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju, upravljanje projektima i investicije Anita Perešin. Riječ je o višemilijunskim projektima koji će rezultirati uređenjem preostale četiri zgrade na prostoru biše vojarne u Čakovcu, proširenjem i uređenjem zelenih površina na toj lokaciji te na prostoru bivšeg hipodroma u Čakovcu, kao i na Matulovom gruntu u Frkanovcu.

Suglasnost je dana za sklapanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih fondova za projekte koji će građanima podići kvalitetu života raskošnom parkovnom arhitekturom i nizom novih sadržaja u Centru znanja.

Jednoglasno je donesena i odluka da se redovnim studentima dodijeli jednokratna pomoć od 100 eura uz besplatno, neograničeno putovanje vlakom diljem Hrvatske, potpore koje su na raspolaganju za više od 2.300 studenata. Time je paket mjera usmjerenih podršci studenata značajno povećan u odnosu na proteklo razdoblje.

Donesene su odluke o načinima financiranja decentraliziranih funkcija u obrazovnim i zdravstvenim ustanovama u vlasništvu Međimurske županije kao i o minimalnim financijskim standardima i kriterijima decentraliziranog financiranja Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec.

Sljedeća sjednica Skupštine Međimurske županije održat će se 13. travnja, na 30. obljetnicu konstituiranja prvog saziva.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti