Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Međimurska županija i Općina Nedelišće kandidirale projekt centra za starije osobe

Ukupna neto površina objekta doseže 5.298 kvadratnih metara te će u njemu biti uređena 61 soba, od čega po 18 jednokrevetnih i trokrevetnih, te 25 dvokrevetnih

- Oglas -

Župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak potpisali su sporazum o partnerstvu na izradi projektne dokumentacije i prijavi projekta za izgradnju i opremanje županijskog centra za starije osobe, namijenjenog ljudima treće životne dobi koji su ovisni o pomoći drugih osoba.

– Međimurska županija i Općina Nedelišće iskoristit će šansu putem objavljenog natječaja za gradnju centara za starije osobe. Potreba za takvom ustanovom postoji u Međimurju i mi smo je svjesni te smo intenzivno tragali za mogućnostima realizacije. Zahvaljujući brzoj reakciji i kvalitetnoj suradnji s Općinom Nedelišće došli smo do adekvatne lokacije, u potpunosti opremljene infrastrukturom, u Nedelišću, u Ulici Josipa Vrhovskog. U vrlo kratkom roku je pripremljena projektna dokumentacija te zadovoljavamo uvjete natječaja i nadamo se najboljem – rekao je međimurski župan Matija Posavec.

Riječ je o centru kapaciteta za 122 korisnika u institucionalnom dijelu, te za više od 300 korisnika izvaninstitucionalnih usluga koje će centar nuditi.

- Oglas -

– Prođe li nam prijava, dobit ćemo oko 6 milijuna eura. Investicija jest nešto viša, no nama je ovaj projekt iznimno važan te od njega ne odustajemo čak i ako ne prođemo na natječaju. Tada ćemo pronaći drugo rješenje za zatvaranje financijske konstrukcije – dodao je Posavec.

Matija Posavec i Nikola Novak
Matija Posavec i Nikola Novak // Foto: Međimurska županija

Načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak istaknuo je da je izvrsna i brza priprema projekta za kandidaturu rezultat dobre suradnje:

– Potreba za novim kapacitetima u ovom obliku skrbi raste te zahvaljujući brzoj reakciji u Županiji imamo glavni projekt, a građevinska dozvola je pravomoćna što znači da smo spremni za prijavu. Stručnjaci REDEA-e su u vrlo kratkom roku odradili lavovski posao na čemu im zahvaljujem kao i ostalim institucijama koje su pomogle u pripremi – istaknuo je načelnik Nedelišća Nikola Novak.

Ukupna neto površina objekta doseže 5.298 kvadratnih metara te će u njemu biti uređena 61 soba, od čega po 18 jednokrevetnih i trokrevetnih, te 25 dvokrevetnih.

Kada je riječ i o izvaninstitucionalnim uslugama, njihov široki spektar podrazumijeva niz oblika pomoći u kući kojima se kvaliteta života korisnika podiže na višu razinu u njegovom prirodnom okruženju te odgađa ulazak korisnika u instituciju.

- Oglas -

Vrijednost investicije procijenjena je na 7,023.052 eura, dok najviši iznos koji se može dobiti po projektu doseže 6.138.429 eura.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti