Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

Međimurski policajci skupili stotinjak kilograma plastičnih čepova u humanitarne svrhe

Velike količine sakupljenih čepova svake godine u nekoliko navrata predaju se Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca

- Advertisement -

Zaposlenici Policijske uprave međimurske već petu godinu zaredom sudjeluju u humanitarnoj akciji sakupljanja plastičnim čepovima.

Velike količine sakupljenih čepova svake godine u nekoliko navrata predaju se Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca.

U srijedu su u prostorijama Policijske uprave međimurske načelnik, Ivan Sokač i policijska službenica, Silvija Špicar inicijatorica ove akcije, primili predsjednika Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, Emila Vibovića te mu predali zavidnu količinu sakupljenih čepova.

- Advertisement -

U nepunih osam mjeseci zaposlenici i umirovljeni djelatnici Policijske uprave međimurske, ali i ostali građani koji su se priključili ovoj akciji, prikupili su oko 100 kilograma čepova.

Načelnik Policijske uprave međimurske, Ivan Sokač naglasio je kako je ova humanitarna akcija pokrenuta 2015. te se svake godine sve više zaposlenika, ali i ostalih građana priključuje dobrovoljnom sakupljanju čepova.

Dodao je kako će se i nadalje nastaviti s potporom humanitarnoj aktivnosti u sklopu akcije ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’.

Predsjednik UOLL-a, Emil Vibović zahvalio se na iskazanoj podršci u provođenju ove eko-humanitarne akcije, a napomenuo je da kao građanin prati aktivnosti djelatnika Policijske uprave međimurske te je primijetio evidentno razvijenu i nadasve pohvalnu razinu svijesti za sudjelovanje u humanitarnim i ekološkim aktivnostima.

U ovu akciju se mogu svi uključiti, jer sve što treba učiniti, je prikupiti što više plastičnih čepova.

- Advertisement -

Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi kao što su čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača i slični.

Sakupljanjem plastičnih čepova možete pomoći djeci oboljeloj od leukemije i limfoma u nabavi skupocjenih lijekova.

Za više informacija o akciji ili Udruzi možete kontaktirati predsjednika Vibovića na broj 091/5088 486 ili posjetiti Facebook stranicu Udruge.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti