Nedjelja, 7. kolovoza 2022.

Međunarodni festival foklora ‘Iz bakine škrinje’ danas u centru Koprivnice

U nedjelju 17. srpnja održat će se plesna radionica u koprivničkom Gradskom parku u 19 sati

Preporučujemo

U Koprivnici ise u subotu održava drugi dan 15. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje” koji tradicionalno ugošćuje folklorne ansamble iz nekoliko europskih zemalja.

Organizatori su Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Folklorni ansambl Koprivnica, a suorganizator je Kulturno-umjetničko društvo “Zrin” Legrad.

Koprivničko-križevačka županija pokrovitelj je od samog početka, a Festival podržavaju i Savez Alpe Jadran, Grad Koprivnica, Općina Legrad, HDS – ZAMP, TZ Koprivničko-križevačke županije te Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica.

Festival je mjesto susreta različitih kultura te razvijanja prijateljstva i poštovanja među naroda, a ove će godine, uz grupe iz Hrvatske (FA Koprivnica, KUD Orljava iz Pleternice, KUD “Donji Vidovec”, KUD Stubica, KUD “Preporod” iz Dugog Sela, HKUD “Valpovo 1905” i FD Umag), gostovati i Folklorna skupina KUD-a „Cirkulane“ iz Slovenije, Folklorna grupa „Stalnost“ Čajta iz Austrije te Folklorni umjetnički ansambl Ukrajine „Plesni ansambl radist“.

Prva festivalska večer održana je u petak u Legradu, a druga je rasporedu danas, u subotu, u Gradskom parku u Koprivnici s početkom u 20 sati.

Također, u nedjelju 17. srpnja održat će se plesna radionica u koprivničkom Gradskom parku u 19 sati.

Posjetite 15. Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” i uživajte u bogatstvu glazbe, pjesme i plesa te ljepoti različitosti!

- Advertisement -

Najnovije objave