Srijeda, 28. veljače 2024.

Mihael Šestak brončani na Europskom prvenstvu sa štafetom hrvatske reprezentacije

Filip Strikinac, Barbara Pustahija, Dora Bassi i Mihael Šestak kvalificirali su se u popodnevno finale s petim vremenom te popodne otplivali do trećeg mjesta i prve medalje u štafeti za Hrvatsku

- Oglas -

Fenomenalne vijesti stižu iz koprivničkog Ronilačkog kluba Šoderica.

Naime, na Europskom prvenstvu u plivanju perajama i brzinskom ronjenju u mađarskom Gödöllóu koje se održalo od 17. do 23. srpnja, RK Šoderica je imala dva predstavnika u hrvatskoj reprezentaciji, i to Mihaela Šestaka i Viktora Lovrekovića.

Prvi dan natjecanja plivala se štafeta 4x50SF X gdje su se Filip Strikinac, Barbara Pustahija, Dora Bassi i Mihael Šestak kvalificirali u popodnevno finale s petim vremenom te popodne otplivali do trećeg mjesta i prve medalje u štafeti za Hrvatsku s odličnih 1:07.44, što je i novi državni rekord.

- Oglas -

Također, Viktor Lovreković je zadnji dan srušio juniorski državni rekord na 800SF.

Hrvatska plivačka reprezentacija
Izvor fotografije: Ronilački klub Šoderica

Potrebno je spomenuti i Filipa Strikinca i Ognjena Marića iz Zagreba koji su se okitili naslovom europskih prvaka na 50SF odnosno na 200BF te Gloriju Galić koja je završila peta na 100BF i Doru Bassi koja je dvaput bila peta na 50SF i 200SF i šesta na 50AP.

“Čestitamo svim sportašima na ostvarenom uspjehu, a posebno nas raduje uspjeh našeg Mihaela”, poručili su iz RK-a Šoderica.

Viktor Lovreković i Mihael Šestak
Viktor Lovreković i Mihael Šestak // Izvor fotografije: Ronilački klub Šoderica
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti