Utorak, 28. rujna 2021.

Ministar Beroš moli obiteljske liječnike da dnevno nazovu bar pet ljudi i nagovaraju ih na cijepljenje

U cilju povećanja procijepljenosti građana koji još nisu iskazali interes za cijepljenje predlažemo da dnevno kontaktirate pet ili više osoba, napisao je Beroš.

Preporučujemo

Ministar zdravstva Vili Beroš pronašao je novi način kako potaknuti ljude na cijepljenje protiv koronavirusa.

Naime, kako piše RTL, Beroš je poslao pismo obiteljskim liječnicima u kojem ih poziva da svaki dan kontaktiraju pet ili više osoba pacijenata i pozovu ih na cijepljenje.

U dopisu ministar liječnike obiteljske medicine moli i da osiguraju cijepljenje u ordinacijama u svom redovitom radnom vremenu.

“S obzirom na to da obiteljski liječnik ima najbolji uvid u populaciju opredijeljenu za njegov tim, te s obzirom na iskustvo s javnim pozivima i zaprimljene upite građana, smatramo da bi za zdravlje naših građana koji su starije životne dobi, pogotovo u uvjetima vala vrućina, bilo optimalno omogućiti im cijepljenje u ordinacijama njihovog izabranog liječnika obiteljske medicine, a ne samo na lokacijama zavoda i punktovima organiziranog cijepljenja naručivanjem ili putem javnih poziva”, stoji u dopisu ministra Beroša.

Ministar je iznio i prijedlog kako povećati broj cijepljenih.

“U cilju povećanja procijepljenosti građana koji još nisu iskazali interes za cijepljenje predlažemo da dnevno kontaktirate pet ili više osoba, ovisno o postotku procijepljenosti vaše populacije u skrbi i pozovete ih na cijepljenje”, napisao je.

“Slobodni smo zamoliti za taj dodatni doprinos kako bi u što skorije vrijeme postigli procijepljenost populacije više od 70 posto i tako spriječili širenje epidemije”, napisao je Beroš obiteljskim liječnicima te ih zamolio i da u vrijeme godišnjih odmora osiguraju zamjene u punom radnom vremenu.

Najnovije objave