Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Ministar Božinović: Covid potvrde spremne su za 1. lipanj

U Hrvatskoj će se COVID potvrde moći preuzeti putem portala e-Građani, ali i u ispostavama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje

Potpredsjednik Vlade i ministar Božinović podsjetio je u petak na sjednici Vlade, kako je od zadnje sjednice nacionalni Stožer civilne zaštite donio pet odluka, četiri na nacionalnoj razini i jednu na prijedlog županijskog Stožera civilne zaštite Istarske županije.

“S obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju i povećani broj građana cijepljenih protiv COVID-19, Stožer civilne zaštite donio je nove mjere na nacionalnoj razini kojima su propisana postupna popuštanja, odnosno ublažene su epidemiološke mjere koje su do sada bile na snazi. Mjere, s kojima je javnost već upoznata, stupaju na snagu danas te se primjenjuju u trajanju do 15. lipnja”, napomenuo je Božinović.

Hrvatski nacionalni sustav za izdavanje EU digitalne Covid potvrde spreman je za produkciju 1. lipnja.

“Uspješno smo proveli formalnu proceduru integracije s EU pristupnikom. U tijeku su intenzivna bilateralna testiranja s državama članicama. Trenutno su validirane COVID potvrde: Italije, Poljske, Austrije, Belgije, Islanda, Švedske, Danske, Estonije, Grčke, Španjolske, Litve, Rumunjske i Cipra”, objasnio je ministar Božinović te dodao kako je Ministarstvo unutarnjih poslova integriralo validaciju EU digitalnih COVID potvrda u Nacionalni granični informacijski sustav.

U Hrvatskoj će se COVID potvrde moći preuzeti putem portala e-Građani, ali i u ispostavama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti