Petak, 19. srpnja 2024.

Ministar Božinović najavio moguće popuštanja epidemioloških mjera od 1. lipnja

Provode se odgovarajuće pripreme vezane za moguće popuštanje epidemioloških pa će se idućih dana provoditi pilot projekti raznih događaja, rekao je

- Oglas -

Ministar unutarnjih poslova i voditelj nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je u četvrtak na sjednici Vlade moguće popuštanje epidemioloških mjera od 1. lipnja.

“S obzirom na to da posljednjih dana dolazi do pada broja oboljelih od koronavirusa, provode se odgovarajuće pripreme vezane za moguće popuštanje epidemioloških mjera od 1. lipnja pa će se stoga idućih dana provoditi pilot projekti raznih događaja”, rekao je Božinović.

Prvi pilot projekt je poslovni domjenak na kojem bi sudjelovale osobe cijepljenje s dvije doze cjepiva, a održat će se danas od 18 do 20 sati.

- Oglas -

Drugi projekt je svadbena svečanost koja bi okupila oko 120 sudionika i održat će se 15. svibnja. Na njoj će sudjelovati osobe koje su primile dvije doze cjepiva, koje su unutar 180 dana preboljele koronavirus ili osobe koje imaju negativan PCR test ili brzi antigenski test ne stariji od 48 sati.

“Tjedan dana nakon događaja sudionici će se testirati PCR testovima u HZJZ-u, a pokaže li se da nije bilo prijenosa zaraze razmotrit će se načini popuštanja mjera za takve događaje” rekao je.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti