Petak, 25. lipnja 2021.

Ministar Božinović: Očekujem strože epidemiološke mjere na županijskim razinama

Ako ne budemo dovoljno disciplinirani, ako se ne smanji broj kontakata i broj okupljanja pred nama bi mogao biti jedan težak period, rekao je

Preporučujemo

Na današnjoj konferenciji nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović odgovorio je na pitanje hoće li se uvoditi strože epidemiološke mjere po županijama.

“Ja ih očekujem, jer i mi potičemo da se na županijskim razinama svi angažiraju u uvođenju mjera. Neke imamo i u najavi jutros. Već sam potpisao za Zadarsku županiju i Dubrovačku-neretvansku županiju. Tijekom dana ćemo dobiti prijedlog o pooštravanju mjera u Primorsko-goranskoj županiji”, istaknuo je Božinović.

“Ako ne budemo dovoljno disciplinirani, ako se ne smanji broj kontakata i broj okupljanja pred nama bi mogao biti jedan težak period. Zbog toga svi moramo dati doprinos za što uspješniju turističku sezonu, ali ono ne smije pasti na leđa samo onih koji rade u turizmu. Oni će brinuti o kvaliteti turističke ponude”, rekao je.

Božinović je istaknuo kako ne smijemo podcijeniti ono što nam se upravo događa, a to je povećanje broja novozaraženih, po svemu sudeći novim sojem virusa koji se širi brže od ranijeg i koji je zarazniji.

“Mi već imamo županije u kojima se primjenjuju vrlo stroge mjere. Kao što vidimo školski sustav nam sve više prelazi na online nastavu. Sve više lokalnih stožera predlaže strože mjere. Ove mjere na nacionalnoj razini istječu 31. ožujka, vidjet ćemo hoće li postojati potreba za dodatnim mjerama na nacionalnoj razini jer ovo što vidimo s lokalnih razina, to je jedno povećano razumijevanje problema svih županijskih stožera, stožera civilne zaštite i zdravstvenih ustanova. I to je recept koji mora uspjeti jer ovo su sad dani, tjedni u kojim svjedočim vrlo naglim skokovima broja zaraženih, a svima nam je cilj zdravlje i održati zdravstveni sustav, ne samo za covid pacijente već i sve druge”, zaključio je.

Najnovije objave