Srijeda, 29. ožujka 2023.

Ministar Butković: Brza cesta Varaždin – Ivanec – Krapina nam je prioritet

Dodao je da su razgovarali i o brzoj cesti Varaždin – Ormož, uz koju je vezana Podravska brza cesta

Preporučujemo

U Varaždinskoj županiji će u lipnju ove godine biti riješena još jedna crna točka u prometu.

U Gornjem Knegincu u punom jeku su radovi na rekonstrukciji raskrižja državne ceste D3 s Vukovarskom i Topličkom ulicom u kružno raskrižje. Investitor su Hrvatske ceste, a ulaganje je vrijedno 689.762,56 eura bez PDV-a, odnosno 862.203,2 eura s PDV-om.

Gradilište je obišao potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom, predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i domaćinom, načelnikom Općine Gornji Kneginec Goranom Kaniškim.

– Kad je sigurnost prometa u pitanju, riječ je o važnom projektu za ovu Općinu. Zbog gustog prometa i količine vozila te učestalih prometnih nesreća, u izvedbi je najbolje prometno rješenje, kružni tok koji će biti gotov u lipnju, početkom turističke sezone. To je samo jedan od projekata koje Hrvatske ceste provode na području ove županije. Za izgradnju brze ceste Varaždin – Ivanec – Krapina raspisan je natječaj i otvaranje ponuda bit će krajem ovoga mjeseca, 31. ožujka. Nadam se da neće biti žalbi kako bismo što prije mogli započeti s prvom fazom te brze ceste, što je investicija vrijedna više od 30 milijuna eura. Ulaganja vrijednosti oko 20 milijuna eura provode se i na autocesti A4, a riječ je o obnovi cjelokupne autoceste i kolnika koji je u dosta lošem stanju. Sve se odvija vrlo dobro i nadam se da će do početka turističke sezone biti završeni i ti radovi – istaknuo je ministar Butković.

Dodao je da su razgovarali i o brzoj cesti Varaždin – Ormož, uz koju je vezana Podravska brza cesta.

– Krajem ovoga mjeseca ću biti sa slovenskom ministricom prometa u Opatiji, pa ćemo definirati spojnu točku s hrvatske i slovenske strane kako bi se projekt izgradnje Podravske brze ceste pokrenuo što prije. Hrvatske ceste već izrađuju projektno-studijsku dokumentaciju – rekao je Butković i istaknuo dobru suradnju s Varaždinskom županijom:

– Pohvaljujem rad župana i njegovih službi, jer bez suradnje sa Županijom, gradovima i općinama oko rješavanja imovinsko-pravnih odnosa takvi projekti ne bi postojali i brzo se rješavali.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti