Utorak, 27. veljače 2024.

Ministar Filipović: Vlada će u potpunosti preuzeti trošak zbrinjavanja baliranog otpada u Brezju

Današnji dan je iznimno važan jer smo, nakon dva mjeseca intenzivnih sastanaka, na korak do konačnog rješenja za balirani otpad. Time će se razriješiti problem koji traje gotovo 20 godina, a gospodarska zona u Brezju napokon će u potpunosti biti privedena svrsi, istaknuo je varaždinski župan Anđelko Stričak

- Oglas -

Vlada Republike Hrvatske spremna je riješiti jedan od najvećih problema Varaždina, a to pitanje zbrinjavanja baliranog otpada na samom ulazu u grad, istaknuo je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u utorak na sastanku održanom u Županijskoj palači u Varaždinu.

Uz župana Anđelka Stričaka i njegove suradnike te saborske zastupnike Damira Habijana i Predraga Štromara, na sastanku su bili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković, načelnici općina Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki i Vinica, Marin Bosilj, Verica Vitković i Branimir Štimec.

– Kao što je u rujnu ovdje u Varaždinu na svečanoj sjednici Županijske skupštine rekao premijer Andrej Plenković, cilj Vlade je nakon više od 18 godina napokon riješiti jedan od najvećih problema Varaždina. Vlada namjerava u 100-postotnom iznosu preuzeti trošak zbrinjavanja baliranog komunalnog otpada u Brezju, za što se zalagao i župan Anđelko Stričak, kao i saborski zastupnici Damir Habijan i Predrag Štromar. O tome sam danas obavijestio čelne ljude Grada Varaždina i četiriju općina, koji su iznimno zadovoljni s tim prijedlogom kojeg su, naravno, odmah i prihvatili – rekao je ministar Davor Filipović.

- Oglas -

Napomenuo je da će Vlada u najkraćem mogućem roku donijeti odgovarajuće odluke, za čije će provođenje zadužiti Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Fond će s Gradom Varaždinom sklopiti ugovor kojim će sve biti detaljno definirano.

– Današnji dan je iznimno važan jer smo, nakon dva mjeseca intenzivnih sastanaka, na korak do konačnog rješenja za balirani otpad. Time će se razriješiti problem koji traje gotovo 20 godina, a gospodarska zona u Brezju napokon će u potpunosti biti privedena svrsi – istaknuo je župan Stričak.

Jako sam zahvalan predsjedniku Vlade, rekao je, pak, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

– Sada mogu samo skinuti kapu premijeru Plenkoviću koji je stao iza svojih riječi te podupro rješavanje varaždinskih bala – naveo je Bosilj, priopćeno je iz županijske uprave.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti