Subota, 24. veljače 2024.

U Varaždinu se raspravljalo o zbrinjavanju baliranog otpada u Brezju, zatražena i pomoć Vlade

Što se tiče sufinanciranja troškova sanacije baliranog otpada s područja Grada Varaždina i četiriju općina, Županija je uputila dopis Vladi Republike Hrvatske za financiranje u 100-postotnom iznosu

- Oglas -

Zbrinjavanje baliranog otpada i sanacija odlagališta u varaždinskom Brezju bila je tema sastanka župana Anđelka Stričaka i njegovih suradnika s gradonačelnikom Grada Varaždina Nevenom Bosiljem i njegovim zamjenikom Miroslavom Markovićem te načelnicima općina Petrijanec, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki i Vinica, Željkom Posavcem, Marinom Bosiljem, Vericom Vitković i Branimirom Štimecom. Sastanak je održan u Županijskoj palači, a prisustvovali su i županijski pročelnici Renata Skoko i Dragutin Vincek.

Župan Stričak istaknuo je da je riječ o prvom ovakvom zajedničkom sastanku na kojem se razgovara o jednom od najvećih problema Grada Varaždina te da je inicirao sastanak kako bi iz prve ruke dobili informacije o tome što je poduzeto vezano uz sanaciju baliranog otpada.

Gradonačelnik Varaždina Bosilj informirao je prisutne o dosad odrađenom u njegovom mandatu, tj. o natječaju, cijenama, rokovima, zahtjevima za kreditno zaduženje Grada i za sufinanciranje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te o statusu prethodnih pravnih radnji, ugovoru o interventnom zbrinjavanju otpada te koncesiji. Rješavanje tih dviju pravnih radnji ostaje u nadležnosti Grada Varaždina.

- Oglas -

Što se tiče sufinanciranja troškova sanacije baliranog otpada s područja Grada Varaždina i četiriju općina, Županija je uputila dopis Vladi Republike Hrvatske za financiranje u 100-postotnom iznosu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti