Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Ministar Fuchs: ‘Od ponedjeljka vrtićarci više ne moraju u samoizolaciju’

U razgovoru s epidemiolozima i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo donijeli preporuku da se djeca u vrtiću više ne šalju u samoizolaciju, ako je neko dijete u vrtiću oboljelo, rekao je ministar

Preporučujemo

Vlada je u četvrtak najavila ublažavanje epidemioloških mjera, a koje se mjere odnose na školarce i djecu u vrtićima objasnio je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, donosi HRT.

“Najavili smo prije tjedan dana da ćemo ići u ovom smjeru. Tako smo u razgovoru s epidemiolozima i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo donijeli preporuku da se djeca u vrtiću više ne šalju u samoizolaciju, ako je neko dijete u vrtiću oboljelo. Mislimo da je to veliko olakšanje za roditelje i za rad u vrtićima. Ta se mjera primjenjuje od ponedjeljka”, rekao je ministar Fuchs te dodao da djeca koja su sad u samoizolaciji ‘mogu to odraditi do petka pa sljedeći tjedan mogu najnormalnije u vrtić’.

No, naglasio je kako je bolje i logičnije da dijete ostane kod kuće ako je zaražen netko iz obitelji.

Samotestiranje u školama

“Kad govorimo o samotestiranju učenika, mjera je pokazala učinak u početnom stadiju. Danas smo u situaciji da se ta mjera može provesti tako da se više ne provodi ponedjeljkom, nego će se provoditi samo u razredima u kojima se pojavi oboljeli učenik. Ostali učenici će se testirati i ako su negativni mogu ići u školu”, rekao je te naglasio kako se radi o dobroj mjeri za učenike, ali i mjeri kojom će se obrazovni sustav do kraja ove školske godine dovesti ‘kako je i planirano bez većih potresa’.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti