Utorak, 5. srpnja 2022.

Ministar Fuchs svečano otvorio novu školsku sportsku dvoranu u Svetom Ivanu Žabnu

Ovaj prekrasan objekt bit će od velike koristi učenicima, a ujedno i mjesto sportskih natjecanja, kulturnih događanja i raznih aktivnosti udruga, rekao je ravnatelj OŠ Grigor Vitez Tomislav Hanžeković

Preporučujemo

U petak je u Svetom Ivanu Žabnu ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs svečano otvorio školsku sportsku dvoranu u sklopu Osnovne škole Grigor Vitez vrijednu 15,6 milijuna kuna, a svečanosti su prisustvovali i koprivničko-križevački župan Darko Koren te njegov zamjenik Ratimir Ljubić.

“Ovaj prekrasan objekt bit će od velike koristi učenicima, a ujedno i mjesto sportskih natjecanja, kulturnih događanja i raznih aktivnosti udruga. Svi zajedno uživat ćemo u novim prostorima, a budući naraštaji koji će polaziti u školu imat će sve privilegije kako bi svoju školske dane proveli u što boljem duhu”, rekao je ravnatelj OŠ Grigor Vitez Tomislav Hanžeković te zahvalio Županiji i Općini na realizaciji ovog važnog projekta.

Načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak također je izrazio veliko zadovoljstvo otvorenjem dvorane.

“U ime Općine mogu reći kako je ovo povijesni trenutak i najveća investicija u posljednjih 30 godina u našoj općini. Mnogo godina pričamo kako Žabno treba dvoranu i to smo, zahvaljujući Županiji, uspjeli realizirani, na sreću svih mještana. Osim za rekreaciju i tjelesni odgoj djece, dvorana će poslužiti i nogometnom klubu, županijskom prvoligašu Tomislavu Radniku, pa će njihov pomladak u zimskim mjesecima imati mjesto za treninge. Zahvaljujem Županiji na inicijativi i partnerstvu u ovom projektu, kao i svima ostalima uključenima te se radujem novim idejama kojima ćemo unaprijediti našu sredinu”, rekao je načelnik Bošnjak.

Otvorenje nove školsko sportske dvorane u Svetom Ivanu Žabnu
Foto: kckzz.hr

U ime izvođača radova, prigodne je riječi uputio predsjednik uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec.

“Iznimno mi je drago što je Sveti Ivan Žabno napokon dobio dvoranu kakva mu je potrebna te nam je čast nam što možemo ugostiti ministra u ovom važnom trenutku koji ćemo zapisati u povijest. Mnogo smo vremena i truda uložili u gradnju dvorane koja se proteže na oko bruto 1600 metara kvadratnih te zahvaljujem svima koji su sudjelovali u tome. Ovo je velik događaj za sve naše mještane, kao i poticaj nama gospodarstvenicima da još više ulažemo u lokalni sport”, istaknuo je Mirko Habijanec.

Predsjednik Habijanec zatim je uručio prigodnu sliku škole i dvorane načelniku Bošnjaku i županu Korenu kao uspomenu na ovaj dan.

Otvorenje nove školsko sportske dvorane u Svetom Ivanu Žabnu
Foto: kckzz.hr

Župan Koren je u svom obraćanju zahvalio Općini na partnerstvu i zajedničkom financiranju dvorane, kao i Ministarstvu na pomoći u sufinanciranju opremanja svih dvorana.

“Prvo ću pozdraviti djecu koja će uživati u prostoru nove dvorane i reći da smo mi tu radi njih, odnosno da je naš temeljni zadatak osigurati im uvjete za suvremeno obrazovanje, kako bi u budućnosti ostali živjeti i raditi na ovom prostoru i tako doprinosili razvoju Županije. Danas je poseban dan za sve nas koji smo sudjelovali u projektu i drago nam je što su ministar Fuchs i suradnici s nama podijelili tu radost. Pokrenuli smo ovu investiciju vrijednu 75 milijuna kuna jer smo željeli napraviti prekretnicu i veseli nas što sada imamo pet dvorana u općinama koje su pred otvaranjem – slijedi otvorenje u Svetom Petru Orehovcu pa zatim u Kalinovcu, Rasinji i Kloštru Podravskom”, poručio je župan Koren.

Otvorenje nove školsko sportske dvorane u Svetom Ivanu Žabnu
Foto: kckzz.hr

“Ovo je bio jedini način da izgradimo dvoranu, vlastitim ulaganjem, i to smo napravili u pravom trenu, prije povećanja troškova gradnje. Programi EU fondova nadalje će nam omogućiti dogradnju škola, energetske obnove i jednosmjensku nastavu, što dovoljno govori o našem opredjeljenju ulaganju u obrazovanje. Ako spomenemo još i projekt županijskog Centra kompetentnosti, možemo reći kako u taj sektor trenutno ulažemo oko 160 milijuna kuna. Hvala još jednom svima uključenima i nadam se da će ova dvorana doista unaprijediti obrazovni, sportski i društveni život lokalne zajednice”, dodao je župan zahvalivši načelniku Bošnjaku na prihvaćanju inicijative.

Ministar Fuchs također je uputio čestitke i pohvale svima koji su doprinijeli gradnji dvorane.

“Ovaj moderan objekt služit će na dobrobit djece, sportaša i cijele zajednice te je primjer odlične suradnje Županije i Općine. Ova županija dugu tradiciju ulaganja u obrazovanje, a to je sektor u kojemu ne možete pogriješiti s investicijama – sve što uložite, višestruko vam se vrati. Što se tiče Ministarstva, nastojimo reformirati vertikalno obrazovanje, posebno kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, te smo osigurali značajna sredstva za dječje vrtiće, jednosmjensku nastavu, povećanje broja djeca u gimnazijama i modernizaciju strukovnog obrazovanja. Krajem lipnja planiran je Poziv za proširenje osnovnih škola te vjerujem da će se sredstva iskoristiti. Zadovoljstvo mi je prisustvovati ovom svečanom i važnom trenutku te vam svima čestitam, a prvenstveno djeci koja su dobila prekrasno mjesto za svoje aktivnosti”, rekao je ministar Fuchs.

Školsko sportska dvorana u Svetom Ivanu Žabnu
Foto: kckzz.hr

Nakon prigodnih obraćanja i blagoslova dvorane i okupljenih od strane župnika Vjekoslava Novosela, ministar, župan i suradnici obišli su novoizgrađenu dvoranu.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su učenici OŠ Grigor Vitez uz svoje mentore.

Posvećenje školsko sportske dvorane u Svetom Ivanu Žabnu
Foto: kckzz.hr

Svečanom otvorenju dvorane prisustvovali su i pročelnici županijskih upravnih odjela Ana Mušlek i Darko Masnec, glavni savjetnik ministra Božo Pavičin, suradnica ministra Kristina Gerber Sertić, predsjednik Općinskog vijeća Sveti Ivan Žabno Krešimir Habijanec, načelnici susjednih općina, predstavnici stručnog nadzora i projektanti, učenici i učitelji te brojni drugi uzvanici, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave