Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ministarstvo zdravstva dalo preporuku zdravstvenim ustanovama za izborni dan

Na dan izbora, kao neradni dan, radnici bi ostvarili pravo na uvećanje plaće kao za rad na blagdan koje iznosi 150 posto

- Oglas -

Ministarstvo zdravstva dalo je preporuku zdravstvenim ustanovama da na dan parlamentarnih izbora 17. travnja, organiziraju rad u svojim ustanovama kako bi se pacijentima omogućila planirana i potrebna zdravstvena skrb, a radnicima ujedno omogućilo ostvarenje biračkog prava.

Ministarstvo podsjeća kako je Državno izborni povjerenstvo (DIP) 21. ožujka izdalo priopćenje prema kojem je dan provedbe izbora neradni dan, te poziva poslodavce da na dan provedbe izbora zastupnika u Hrvatski sabor, 17. travnja, organiziraju poslovni proces (smjenskim radom, u više timova ili sl., ovisno o prirodi posla), kako bi se omogućilo da zaposlenici koji rade na taj dan, ostvare svoje biračko pravo.

Preporuka Ministarstva jest da se na dan izbora poslovni proces (smjenski rad, rad u više timova i slično) prilagodi kako bi se omogućilo da zaposlenici koji rade na taj dan, ostvare svoje biračko pravo.

- Oglas -

Na dan izbora, kao neradni dan, radnici bi ostvarili pravo na uvećanje plaće kao za rad na blagdan koje iznosi 150 posto.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti