Petak, 24. svibnja 2024.

Ministrica Divjak: Gradivo drugog polugodišta 4. razreda neće biti na maturi

Ispiti državne mature za obavezne predmete održat će se od 8. do 29. lipnja, a u tom razdoblju održat će se i esej iz hrvatskog jezika

- Oglas -

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je u utorak da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature, koji će se za te predmete održati od 8. do 29. lipnja, kada će se održati i esej iz Hrvatskog jezika.

“Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja poslala sam pismo u kojemu kažem da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature”, objavila je ministrica na svojoj Facebook stranici.

Ispiti državne mature za obavezne predmete održat će se od 8. do 29. lipnja, a u tom razdoblju održat će se i esej iz hrvatskog jezika, poručila je Divjak.

- Oglas -

U terminu sredinom svibnja koji je bio predviđen za pisanje eseja, održat će se probni esej iz hrvatskog jezika kako bi maturanti dobili povratnu informaciju o svojoj spremnosti za taj dio ispita, istaknula je.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti