Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Ministrica Obuljen Koržinek: Vlada, po sudu mnogih, uspješno vodi Hrvatsku kroz krize

Naglasila je da institucije treba pustiti da rade svoj posao. Ove situacije stvaraju neki nemir kod građana i daju vjetar u leđa oporbi, ali kratkotrajni

Preporučujemo

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek gostovala je u emisiji HRT-a A sada Vlada gdje je komentirala uhićenje Darka Horvata te da je parlamentarna većina čvrsta i da ima podršku svih koalicijskih partnera.

Obuljen Koržinek je rekla kako histerija nije dobra te da je Darko Horvat dobro postupio – ponudio je ostavku, razriješen je.

“Vlada, po sudu mnogih, uspješno vodi i brodi Hrvatsku kroz krize. Ovakve su situacije politički neugodne i treba se jasno odrediti prema tome – osuditi ako je netko učinio nešto nezakonito. Puno je, osobito od strane oporbe, generaliziranja. Bilo koja odgovornost je individualna, ima svoje specifične okolnosti i zato je pravosuđe tu da istražuje i sankcionira. Ovaj postupak pokazuje koliko je pravosuđe neovisno i to je ključ za razvoj demokratskog društva. Čuvat ćemo ga koliko god to nekada bilo nelagodno i za nas, ali to je temelj svakog demokratskog društva. Ne događaju se nezakonite stvari samo u sferi visoke politike, zadaća je svih nas da takve pojave osudimo i gradimo povjerenje građana u institucije”, poručila je.

Naglasila je da institucije treba pustiti da rade svoj posao. Ove situacije stvaraju neki nemir kod građana i daju vjetar u leđa oporbi, ali kratkotrajni.

“I kada bi bili izbori, teško bi netko od njih iznjedrio nekog lidera kojem bi građani dali povjerenje”, smatra.

Istaknula je kako ova situacija potvrđuje da je jedina agenda oporbe sumanuto i neargumentirano rušenje HDZ-a.

“Oporba mora kritizirati vlast, ali prije svega moraju biti dosljedni i principijelni, ne znam kako se odjednom SDP i Most u svemu slažu. Neka djeluju zajedno, neka ne glume da su na različitim političkim pozicijama. Ne dovodim u pitanje njihovu strategiju, ali ne mogu vjerovati da bi izašli zajedno na izbore. Neka se zamisle kako bi na takvim izborima prošli. Mole Boga da se izbori ne dogode i da u dvije godine porade na svom imidžu”, ističe.

Također, naglasila je da obnova obiteljskih kuća i stambenih zgrada ne ovisi samo o državi.

“Stavit ćemo na raspolaganje financijska sredstva, omogućili smo zakonodavni okvir, zamjenske kuće tamo gdje radi država bit će završene u roku, stambene zgrade – tu postoje suvlasnici, brojni su problemi vezani uz imovinsko-pravne i ostale odnose”, rekla je.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti